Target (i princip) uppnått!

Johnsson Redbooks index presenterade veckostatistik över Amerikanska detaljhandeln (veckan fram till 18/12) som steg med 3,8% i jämförelse med samma vecka 2009. December månad som helhet visade på en tillväxt på 3,3% jmf dec-09. Nu ska man inte hänga upp allt på en vecka… men december och i synnerhet sista veckan är viktig för handeln. Om man nu ska tro BAISSARNA att US är fucked och att alla bara 1, amorterar för loan/value of house är i obalans eller/och 2, de saknar jobb att gå till, eller åtminstone är rädda för att mista befintligt kneg…. VARFÖR ÖKAR DÅ HANDELN SÅ HÄR MYCKET?

Jag tror inte att tillväxten kommer att bli i nivå med en vanlig recovery nästa år… MEN man ska inte räkna ut den amerikanska konsumenten helt!!!

Jag har sedan en tid haft 372 som target på Svenska börsen… vi nådde 370,07 för en stund sedan… så i princip kan man väl säga att target är uppnått. Nästa target ligger på ca 400… dit är det 8%. Jag har svårt att tro att vi i denna veva ska orka dit… då marknaden är rejält överköpt och det mesta av positiva nyheter känns väldigt inprisade… därför tror jag, PÅ KORT SIKT, en rekyl står inför dörren. Lägsta target i den här ligger på 340, dvs -8%. I haussdagar som de här är det svårt att se hur vi ska ner dit… men vi vet också hur snabbt det kan ändras!!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.