Tänkvärt

Känner du dig smart som är positiv till Europeiska aktier, och fortsatt skeptisk till Tillväxtmarknader… .va inte det!

Namnlös1699

Nästa chart är ju lite tragiskt… men är inte helt rättvisande. Visst, Amerikanska aktier, dvs bolag, har kunnat upprätthålla vinsterna tack vare färre har fått jobba mer med svag ersättning. Detta har missgynnat arbetskraften, och gynnat aktieägarna. Men på räntesidan så har ju bonds gått bra för att FED har dopat marknaden för statspapper. Visst detta har gynnat företagen som kan finansiera sig billigt, och det gynnar ju knappast Svensson, men Svensson har även fått se sina bolåneräntor gå ner som resultat av detta…. och som jag hävdar hade Obama aldrig kunnat köra deficit under 2009-2012 på mellan 6-10%, dvs 1,000 – 1,600 mdr dollar om året i excessive spending, OM INTE Treasury hade kunnat sälja bonds till så låg ränta, och det är FEDs indirekta förtjänst… och de här pengarna har på olika sätt gynnat hushållen, även om kanske det är privata företag, och därigenom aktieägarna, som gynnats mest.

Namnlös1700

ps. jag har blivit lite confused på sistone, vissa hävdar att kostnaden för Obamacare de kommande åren kan bli så hög som 700mdr dollar, dvs 4-5% som belastar budgeten. Inte allt under ett år då… Men vissa hävdar att Obamacare inte alls kommer belasta budgeten, utan företagen kommer stå för notan och att det tvärtom kommer innebära en besparing för budgeten, då staten slipper betala för alla patienter som är oförsäkrade, men som man ändå är tvingade att ta hand om. Vilket uppskattningsvis är 20% av alla sjukhussängar…. är det någon som har rätsida på detta???? Ds.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.