Dagens skörd

USA fortsatte norrut, glada över Grekland sägs det!!! Amerikanarna tar det här med Contagion, spridningseffekter, på allvar 🙂

CHINA: PMI Manufacturing 50.9(cons 51.5) mot föreg. 52… börserna i Asien gick upp men råvaror gick ner. Det handlar också om att marknaden var förberedd då flash PMI tidigare visade 50,1… så frågan är inte om det var egentligen den nivån som marknaden väntade sig?

After three weeks of moderate outflows from the GEM funds (USD 1.4bn in total), the positive newsflow surrounding the Greek austerity vote has forced investors to change their stance. An impressive USD 2.47bn in GEM inflows sends a strong signal – that riskier assets are back in play.

Flödesdata: NonJapanAsia hade inflöden, LatAm och EMEA utflöden…

Spontant känns det som om en hel del är inprisat i de Kinesiska värderingarna, eftersom marknadsreaktionen är som den är!

Tittar man på Morningstar kategorin, Kina samt Kina & Närliggande är de upp 19% resp 23% på 3 år. Rätt klent! Visst, de har sina förklaringar.. höga värderingar tidigare, inbromsning, potentiell bostadsbubbla etc etc etc. Men ändå, kan vara värt att titta lite mer ingående på?

Japanska Tankan rapporten var sämre än väntat… var det inte Japan som skulle bidra till recovering macro data????

Som Sverige investerare behöver ni bara ha koll på följande intervall… den dagen vi bryter upp ur intervallet så är det för att prisa in ”back to recovery and economic growth” och bryter vi på nedsidan så är det för att prisa in ”forget about soft patch, double dip nästa”…. och så länge som vi är mittemellan… ja då kan allt hända 🙂

Jag noterar att vi har ett gap uppe vid 371 och ett nere vid 338… och de brukar förr eller senare täppas. Alltså kan det både gå upp 5% som ner 5% 🙂

Alla ögon på ISM idag kl 16

Noterade att Imports av capital good till NJA är ganska maffiga… och borde vända ner. Tror detta delvis har varit motorn som gjort att världen inte föll i depression efter Lehman (statlig stimulus hjälpte också). Frågan är hur stark Capital Goods kund Kina kan vara framöver…

Man har pratat mycket om inflations problemen i EM. Men de har till stor del kunnat förklaras av mat och energi som förhoppningsvis lugnar ner sig framöver. I DM har vi ganska stora output gap och lönedrivningen är minimal. I EM, särskilt tillverkningsländerna, är output gap mer positiv. Så länge som DM kunden, dvs VI, är svag och så länge som man kan öka produktiviteten snabbare än lönerna så är det inga problem. Men tids nog kommer vi förmodligen importera inflation (till motsats från den deflation vi hittills importerat) från de här länderna.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.