Dagens skörd

Svag stängning i USA, men flera jag talar med sa att det var en konstig rörelse igår kväll. Triggad av, ja just det, vad triggade den? Sverige håller uppe ganska fint trots allt. Intressant tekniskt läge här kring 930-940, som jag ser som en typ av jämnviktsnivå… håller inte den väntar de gamla bottnarna från i Aug/Sep.

Annars är känslan att konsensus är ganska baissad och har varit en tid. Men låt oss bena upp det, vem fan är konsensus egentligen?

Lazy Retail – de står utanför. Är typ trötta på aktier och köper fortfarande Struk produkter

Active Retail – speckar in och ut i marknaden, har en känsla av att de gillar bull/bear ETF erna

Rich retail – ligger i bonds och hedgefonder… riskaverta som tusan

Långa Inst pengar – Ligger tungt i räntor, de har ingen conviction om framtiden och tar det säkra före det osäkra. Gillar inte vollan. Orkar inte förklara för kuinderna varför avkastnningen är så dålig pga aktieinvesteringar.

De gamla alpha jägarna – har tröttnar på börsen som styrs av dagsformen från algo traders och hedgefonder. De kör i större utsträckning private equity, alt small/mid cap där de kan påverka, och dem aktierna driver inte marknaden!

Algo traders och hedgefonder – står för volymerna på börsen idag… jävligt snabbfotade. Drivs av sentiment, snarare än värderingar.

ETF, tja det är korgar in och ut… bidrar till voll.

Fond kapitalet – Gör typ ingenting då de inte har några flöden, som i sin tur handlar om att vanliga fonder är impopulära, förutom det lilla fåtalet som faktiskt har performat.. typ Skagen Kontiki.

Säljsidan, eller oftast dem vi referara till när vi pratar konsensus – Ligger typ ”neutrala” (bortsett från några undantag, Nomura, Barclays osv) Men faktum är att de bara rådger, de har ju inte satt några pengar själva…

Summarsumarum… Säljsidan är ganska baissad, men säger ändå att de är Neutrala, eller benchmark wight eller vad de nu kallar det. Billiga värderingar och ännu inte övertygade att det ska bli recession i USA får dem att inte säga Sälj allt du har!

MEN kapitalet de facto tror jag ligger mer baissad, dvs utanför aktiemarknaden, än vad säljsidan rekommenderar….. förutom algo/hedge som ena dagen är all in för att vara all out en vecka senare.

Vad kan vi dra för slutsatser…

Om det blir Recession i DM (neg BNP tillväxt under minst 2 kvartal) så finns det mer nedsida i marknaden, minst ner till botten av intervallet men troligtvis mer…. men blir det inte det, så finns det mycket pengar som kan tvingas in i marknaden, men då måste det vara high conviction good times… annars fortsätter det stora kapitalet att ligga i räntor.

Vi har tidigare pratat Earnings revisions… Konsensus (dvs säljsidan) tror på 12% vinsttillväxt 2012 för SPX. Om vi duckar recession och kör LTG är det fullt möjligt. Då ska kurserna upp betydligt, det är bara en fråga om NÄR (och svaret på det är väl; när marknaden inte orkar bry sig om Europa issues längre). Blir det istället recession, då finns det mycket mer att ta av på nedsidan!!!

Nedan visar jag Earnings breadth (dvs uppgradernigar minus nedgraderingar / totala graderingar)…. och det får gärna plana ut härifrån.

stay tuned!

Trevlig helg

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.