Dagens skörd

ZEW index repade mod i sep jmf aug. -18,2 mnot väntat -19 och fg -25,5. Det här indexet är ganska volatilt och påverkas i stor utsträckning av börsklimatet… så man ska ta den lite med en nypa salt

Annars verkar luften ha gått ur marknaden något. Konflikt mellan Japan och Kina samt osäkerhet kring när Spanien tänker be om hjälp spökar. Verkar som om marknaden vill stänga gap 1087 snabbare än väntat? JAg hade ju hoppats att vi skulle toppa först. Stänger vi gap, och sen börjar avancera uppåt… då är det frågan om vi inte ska högre. Som sagt, jag köper vid gapstängning, och trimmar vid ca 1130+, overall target är fortfarande 1183, och troligtvis ny topp.

I det längre perspektivet ser jag följande om 1. fg viktigare topp bryts i komb med fallande trend bryts. Då inleds resan mot 2. Även om den inte blir spikrak, så är det intressant ur ett långsiktigt sparperspektiv… just det, då ska man inte ha bonds. (smart tänkt)

NAHB kom in på 40 mot väntat 38 och fg 37… tjohoo, detta måste göra Ben glad!!!!!

Den här indikatorn är en av de ABSOLUT viktigaste just nu, och en tid framöver. FEDs agerande handlar i mångt och mycket om att skapa assetinflation, främst på fastighetsmarknaden. Eftersom den här indikatorn historiskt har guidat priserna hyfsat bra så är det viktigt att den håller sig!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.