Därför står oljan i 30 dollar

Ibland säger en bild mer än tusen ord…. den här är en sån. De blåa staplarna visar skillnaden mellan produktion och konsumtion, eller utbud och efterfrågan som man oftast brukar kalla det. De Svarta är lageruppbyggnad.

Att oljan föll mellan sommaren 14 och våren 15 har till stor del med den starka dollarn att göra… men sen dess har överutbudet legat som en blöt filt. Ser man till 16 så ser det inte kul ut, och risken är att de staplarna är för positiva. 17 tycker jag man kan bortse från då den prognosen är vatten värd.

Namnlös2191

Men det intressanta är att marknaden känner till detta, och det är därför oljan handlas där den gör idag. Frågan är framöver? Det är svårare. JAg tror att så länge som överutbudet envist biter sig fast, och givet en rätt flat dollar, så kan oljan förvisso studsa. Men det blir inte mer än studs. En sell on strength taktik är tillämpbar. Skulle de här staplarna radikalt förändras till det bättre…. då kommer oljan vilja etablera sig på en högre jämnviktsnivå.

Fritt översatt till börsen så betyder det studs JA, men trendskifte NEJ.

Time will tell helt enkelt!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Därför står oljan i 30 dollar

  1. Fredde skriver:

    Fin graf men priset sätts väl på mariginalen, dvs vad det kostar att producera ett extra fat olja. Går det verkligen att på sikt att borra olja för 30 dollar fatet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.