Dagens skörd

I veckan har vi CPI och PPI från USA, samt NAHB och Philly Fed.
Vi har även Flash Pmi’s från Europa!

Det kom BNP data för Q4 i europa i fredags! Den kom in på -0,9% YoY mot -0,7 väntat. Recessionen är ett faktum, både under kvartalet och sett till hela 2012. I medierna säger man ofta att Recessionen 2009 handlade mestadels om USA, medan recessionen 2012 kom att handla om Europa. Det är bara att instämma. Ändå är det kul att se att rent BNP mässigt är 2012 beydligt grundare än 2009. Visst, 2009 handlade mer om strypta invesrteringar och lagernedskärningar, men ändå! Givet datan på sistone kommer in Q113 bli någon höjdare heller, bättre eller sämre än Q412 vet jag faktiskt inte. Poängen är att jag tror att BNP datan kan visa på ljusning redan under Q213 och framåt!

Namnlös1553

En helt annan grej. Margin debt, eller aktielån, korrelerar väl med SPX. Inte så konstigt egentligen. Dessvärre tror jag det är mer SPX som leder den andre än tvärtom. Men det är nog inte fel att hålla koll på spreadarna framöver… det verkar nämligen som att så länge som aktielånen ligger under marknaden i en stigande trend så finns det potential för vidare uppgång, men när aktielånen ”hunnit ifatt marknaden” då har den svårt att stiga vidare. Mer tveksamt om det omvända också gäller???

margin_debt

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.