Dagens skörd

NY Empire FED index kom precis, +10,04 mot väntat -2,00 och fg -7,78… STARKT

Annars kan man säga att den allmänt starka börsen inte har sin grund i positiva vinstrevideringar, då de har stått och stampat!!! Nej det verkar ha varit multipelexpansion för hela slanten!

Namnlös1545

Nej det handlar om andra saker. räntorna har börjat röra sig uppåt och det brukar i regel handla om bättre konjunkturutsikter, och därmed bättre ISM New order. Men i det här fallet tror jag det ändå handlar om att FED ska dra tillbaks stimulanser… som iofs i sig handlar om att de tror på bättre tider (eller tillräckligt bra för att stimulus inte ska vara nödvändigt)

Namnlös1546

Europa är som tidigare konstaterat relativt djupfryst… det blir inte bättre, men inte sämre heller. Men som vi tidigaree noterat, så har datan från tyskland faktiskt varit väldigt uppmuntrande. Frågan är om en stark euro kommer ställa till det senare i år?

Namnlös1547

Men det händer faktiskt saker i Europa. Ett stort problem med problemländerna är att i och med att de blev euroanslutna stack deras löner, och de har helt enkelt tappat konkurrenskraft unde åren som varit. Å andra sidan har de kunnat låna och konumera som aldrig förr. Ja ni hajar. Tyskland är raka motsatsen. Sen Öst och väst fusionerades att det varit strukturellt hög arbetslöshet, och ja, låg reallöneutveckling.. vilket har stärkt landets konkurrenskraft. Detta är viktiga pusselbitar till den kris vi upplevt idag. Om de här länderna varit som Sverige hade kunnat devalvera sig ur krisen. Men nu kan dem inte det.. då kvarstår bara en sak. Lägre löner!!! Inflationen tickar på, men deras löner står stilla eller sjunker. Hög arbetslöshet och låg tillväxt gör detta möjligt. Sakta men säkert stärker detta konkurrenskraften. Men vi är inte där ännu. Det tar säkert ett par tre år till… men då finns det goda förutsättningar!! Ovanpå detta hade det varit bra med en svag Euro, men det verkar inte Draghi hålla med om. Lägre reallöner, och svag Euro, är tyvärr det enda som kan få igång tillväxten i sydeuropa. Inte besparingar och högre skatter!!! Mark my words!

Namnlös1548

Att EY är högre HY Bonds… tillhör inte vanligheten. Gör mig en tjänst, sälj era junk bond fonder. ni kanske inte tackar mig inom en ettårsperiod, men garanterat inom en femårsperiod.

Namnlös1549

Det här är en rätt simpel taktisk indikator som säger att man ska ta det försiktigt med aktier nu… jag håller med. Dessvärre är den ganska dålig som markettajmer.

Namnlös1550

Europeiska banker har outperformat ett tag nu. Med all rätt. Riskerna i EZ har kommit mer i skymundan och bank går ofta relativt starkt när Euron stärks. Motsatsen är ju cykliska exportföretag som inte gillar en stark euro. Men samtigt vill jag belysa att CDS papperna för bankerna börjat gå dåligt mot Itraxx… eller om det är Itraxx som går bra?!?!? Hursomhelst ser CDS marknaden nåt vi inte ser, eller är det bara en fråga om catch-up närsomhelst???

Namnlös1551

Avslutningsvis vill jag bara visa ett chart som CS kom med, som visat SPX tydligen är väldigt korrelerad med Dollarn. Åtminstone sedan -09. Men att spreaden på sistone vidgats en hel del. Man ska vara försiktg med att bara slå fast att går dollarn si så går SPX så… men visst har det funnits en koppling mellan RISK ON (svag dollar) och Risk off (stark dollar) av ganska logiska skäl!
Namnlös1552

Värt att nämna är att rapportperioden i USA har varit ganska stark, men den har som jag nämnde tydligen inte lett till några direkta revideringar av 13e resultatet. Jag citerar:

”With around 70% of stocks having reported, net positive earnings surprises in the Q4 US reporting season are the highest since Q2 2011, at 48%. Net positive sales surprises jumped from minus 15% in Q3 2012 to 33%, also the highest since the second quarter of 2011”

Michigan kom precis, den kom in på 76,3 mot väntat 74,8 och fg 73,8…gött! Nu drar vi! Skämt åsido, hur marknaden har bettett sig på sistone så har man aldrig tagit notis av att Michigan tidigare försämrades, av den enkla anledningen att man trodde det var temporärt!

Trevlig helg!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.