Lite charts…

DB konstaterar att makrodatan faktiskt har packat ihop rejält över hela världen, jmf förväntningar, senaste veckorna. Samtidigt har inte börserna korrigerat så mycket man skulle kunna hoppas på… vilket handlar om att marknaden har blivit något mer optimistisk kring Europa, sen Cypern tjafset lagt sig, och optimismen kring Japans nya policies…

Namnlös1610

Trots viss pessimism kring USA så rullar det ändå fortare där än i Europa. Viss del går väl att förklara med skillnaderna i Anställningslagar, som gör USA mer flexiblare, och därmed snabbare, och till viss del går att förklara med att större delen av BNP i USA utgörs av privat konsumtion. MEN det hade varit intressant att se hur nedan grafer varit om Europa hade anammat USAs penning- och finanspolitik, och tvärtom…

Namnlös1611

ok, 1Q13 BNP var sunkig i USA, men ska man tro DB… så är det uppåt härifrån… och tittar man på hur utlåning, real M2 varit på sistone så är det inte omöjligt.. det är egentligen bara PMIs samt Energy consumption som ser fortsatt klena ut.,..

Namnlös1612

Jag har egentligen väldigt svårt för den här typen av historiska tillbakablickar… men hursomhelst. Perioden maj-sep har historiskt varit klen. På senare år verkar den har flyttats bak till april-juni… så översatt till omx, såå hoppas jag på botten nu under april-juni (vissa tror att vi redan sett den på 1140) och sen studs och lite sidledes börs över sommaren, och sen i september tar vi nya tag, och har förhoppningsvis en 6 månaders resa mot 1300-1325… givet att konjunkturutsikterna förbättras mot idag. Vilket jag alltså hoppas på!

Namnlös1613

Ni har säkert läst att rapportperioden hittills varit ganska ok. I USA för någon dag sedan hade 107 av 500 bolag rapporterat, och mycket riktigt fixar de vinsterna helt ok. Även i Europa har de fixat vinsterna ok. DÄREMOT är det stora besvikelser på Revenue nivå, vilket är helt i linje med den svaga konjunkturen. Vad är analysen, många har varit oroliga och sagt, det är en klen konjunktur och analytikerna har inte tagit tillräcklig höjd för detta… Gratulerar, det stämmer! Revenues är sämre än väntat… MEN eftersom vinsterna kommer in OK och på sina håll faktiskt leder till upprevideringar (I USA har EPS13e höjts med 3% senaste månaden) så har det hållit uppe kurserna. Det räcker alltså inte bara att kolla makro, och konjunktur… slutligen är det vinsterna som är helt avgörande. Sen, vän av ordning, måste man ju tillägga att Revenues kan ju inte bara krympa och krympa, utan att det förr eller senare får genomslag i vinsterna… men det är ett senare problem!!

Namnlös1614

CS har gjort efterforskningar som visar på att det som korrelerar bäst med PE förändringar är förändringar i Inflationsförväntningarna. Det finns en hel del logik kring detta, och jag har skrivit om det tidigare. Hursomhelst, i takt med att marknaden nu börjar ta till sig att QE på sikt kommer att försvinna, i kombination med dålig data, så har inflationsförväntningarna nu vänt ner. Detta samtidigt som fwd PE börjar nå taket i sitt 5 års range… visserligen tror jag rapportperioden, och dess revisions, håller kurserna lite under armarna just för tillfället, MEN PE mässigt kan man nog vänta sig en 5-10% sättning. Egentligen gillar jag nästan bättre att se nedan chart i 3m AVG YoY%, alt 3m/3m, men det hade visat ungefär samma sak!

Namnlös1615

Tittar man på fwd EPS, så är det främst Japan och USA som levererar….

Namnlös1616

Trevlig kväll, och njut av vädret!!!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.