Dagens skörd

Möte i Jackson Hole idag.. ALLA är där!

http://sv.wikipedia.org/wiki/Jackson_Hole

http://www.jacksonhole.com/

Nån sa, tror det var Goldman, att de tänker köra 1 trillion USD i QE3, men att det inte kommer att fungera :-). Nån annan sa att en lansering av QE3 är bad news, för då väntar verkligen recession, och då kommer det att gå ner. En annan sa att QE3 ger glädje rally, en tredje sa att no news is good news, för då är det inte så dåligt ställt. SUCK vad trött jag blir!

Vad gäller USA tycker jag det är lättare att följa hard facts… 1, US 10yrs bond 2, ISM och 3, Sysselsättning.

JAg är egentligen mycket mer orolig för Italien, har ni sett iTraxx. Man är helt enkelt jävligt orolig för en Europeisk multi Lehman event… med en less action vänlig centralbank, ECB, i kulisserna! Eurobonds enda utväg?

Den Amerikanska staten måste börja spara, men företagen mår bra. Men hur mår hushållen?

Chartet nedan visar, som jag tidigare nämnt, att deras skuldsättning krymper men är fortsatt hög. Tittar man på vad de lägger på räntor och avgifter varje månad ligger de på 15 års lägsta. Men istället för att konsumera de frigjorda pengarna så amorterar och sparar man. Detta är förståligt med tanke på att skuldsättningen, trots att den har krympt, inte har gått ner lika mycket som fastighetspriserna,den största säkerheten till de underliggande lånen. Därför tror inte jag, i motsats till Credit suisse, att savings ration kommer sjunka inom snar framtid. Utan ligga kvar på en hög nivå så länge som det råder mis match mellan marknadsvärdet på husen och lånestocken. Detta är ett problem då privatkonsumtion förväntas komma ur två källor. Högre sysselsättning och lägre sparande. Nu hänger allt på jobben!

Många gnäller på aktieanalytikerna att de ligger två steg bakom och adderar lite värde. Det ligger mycket i det, men deras revideringar spelar fortfarande en STOR roll tycker jag. Under 2006 och 2007 låg EPS för SPX ganska flat. Att börsen steg hade med multipelexpansion att göra. Men på senhösten 2007 började det komma nerrevideringar, särskilt av 2008 års vinster. tittar ni på det högre chartet så klättrar earnings försiktigt under 2010 och i år. Ingen fara på taket. Men jag tänker vara jävligt uppmärksam på 2012est framöver… särskilt i oktober då Q311 trillar in. Dippar den, då kommer börsen dippa, var så säker.

Jag gillar revisions, men många tittar även på breath. Det vill säga antalet upprevideringar minus nedrevideringar. Den är okej i USA, men stinker i Europa. Merkel!! Gör nåt!!!

för vi är på väg in i recession i Europa. Se bara hur revisions ter sig. Snacka om hösten 2007 look a like!

Jag tror ju på LTG, men jag har förstått att räntemarknaden länge har skrikit RECESSION. tidigare har us 10 åringen kunnat förklaras av ISM, core CPI och 3m us t-bill (alltså korträntan). Credit Suisse modell 3,5%.. den ligger på 2,1%. Antingen haverar ekonomin och då kollapsar ISM och core inflation, och därmed är modellen lagging… eller ska lång räntorna kraftigt gå upp!

Earnings… alla säger att vinsterna är på en så hög nivå. Nej säger jag. Det är marginalerna som är höga. vinsterna är bara 14% över trend. Inget märkvärdigt. REAL vinsterna, dvs rensat för inflation, stiger med ca 2% om året de senaste 100 åren. Det kan jag inte argumenterar mot. Samtidigt konstaterar jag att REAL EPS på SPX låg på ca 35usd 1955. 1995, dvs 40 år senare låg REAL EPS också på 35usd. Hajar ni! På 50 år växte bara EPS med inflationen. Detta är inte helt sant för det emiterades en del aktier under tiden också så det ser något bättre ut, men ändå!!!!! Så frågan är om det existerar någon trend eller inte? Över tiden hoppas jag att det gör det!

Nåväl, nästa vecka kommer sysselsättning, ISM och consumer confidence… och vare sig man vill eller inte så driver det börsen! Börsen har redan prisat in en hel del tråkigheter… tittar man på ISM har de gått i tandem, medan börsen borde gå ner mer om den ska synka med Michigan index. Det handlar lite om det jag varit inne på innan, dvs fajten mellan US consumer och US Business. Ska konsumenten konvergera i riktgning mot företagen, då har vi sett botten och det blir bra börs. Men är det företagen som ska ge vika för den exceptionellt svaga konsumenten… ja då finns det fortsatt nedsida!

HSBC menar att det är nedan värden som krävs för att man ska konstattera RECESSION

Consumer confidence – c.35
ISM Manufacturing – c.46
Non-Farm Payrolls – c.-150k

Men just nästa vecka väntar man sig följ:

Consumer confidence – 52.5 (Survey 50)
ISM Manufacturing – 47 (Survey 48.5)
Non-Farm Payrolls – 60k (Survey 95k)

Den som lever får se!!!

Trevlig helg!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.