Dagens skörd

Kom en ny rapport från Credit Suisse idag, nu från Garthwait. Det står väldigt lite om hur fel de har haft. De hade index target på SPX 1350 i år. Okej, vi nådde 1370 som högst, och det i sig fick förhoppningsvis någon att sälja, men de gick aldrig ut och sa sälj direkt. De är FORTSATT svagt överviktade aktier, med nytt target 1,220. Men det är ett sannolikhetsviktat genomsnitt. Deras huvudscenario (med 50% sannolikhet) är below trending growth, och då är SPX target fortsatt 1350. Tack för det liksom. Hatar de här sannolikhetsbedömningarna, de säger inget alls. Huvudcaset har 50%!!! Det är ju samma som att singla slant, eller säga jag har ingen aning.

Nedan är deras case och varför…

1-2% tillväxt i USA i år känns inte helt orimligt… då kollapsar i vart fall inte vinsterna

glöm inte var lägre inflation i EM gör med tillväxt, eller vad lägre bensinpriser gör för USA, eller Japans roll i Global supply Chain

Annars verkar de flesta ekonomer vara överrens om att Italien fortfarande utgör den största faran i världsekonomin. En default i Italien, triggar ett Europeiskt Lehman som världskonjunkturen inte orkar stå emot.

Apropå en baissig marknad och suget efter att komma in rätt och tjäna pengar. Jag låg cash våren 2000.. trodde inte på IT värderingenarna och såg inga vinster och fundametalist som man är…… men efter en nedgång på nästan 60% på 1,5 år så kunde jag inte hålla mig hösten 2001 och började köpa igen. FYNDLÄGE!!!! Åh nej, 1 år senare stod börsen 30% lägre!!! Det skulle dröja ytterligare 2 år för att vara plus minus noll….. Först HÖSTEN 2006, 5 ÅR SENARE, hade börsen kompenserat mig hyggligt att var upp med 10% i genomsnittlig årsavkastning.

Min poäng,

1, det är svårt att träffa botten
2, en börs som gått ner med 50%, kan rätt lätt gå ner med 50% till…
3, det är inte avkastningen som gör totalavkastningen, utan förmågan att undvika försluter. Var gärna bullish, men ha alltid en plan för att stoppa ur dig!

Börsen är ner 22% sedan toppen. Det fallet kan den göra om både en och två gånger. Det är inte mitt huvudcase, men jag är fullt j-a medveten om det faktum att det kan hända!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Dagens skörd

 1. Peder skriver:

  Bra som vanligt!

  Om man nu är inne på din (tidigare?) tes om att det inte blir något QE3 i morgon, vart siktar du då nedåt på omx?

  Tacksam för svar

  • GaStan skriver:

   bra fråga,

   marknaden är rent ut sagt stenkorkad om de tror på QE3 imorgon. Det skulle i så fall betyda att FED ser nåt som vi ännu inte har sett i datan, och att de är rejält oroliga. Frågan är då om QE3 tas mot så positivt.

   Jag tror det blir lite av en non-event, kanske faller det 1-2%… sen repar det sig igen.

   Viktigt framöver är hur man hanterar Italien. Det kan bli riktigt dirty. Det räcker inte bara att man köper lite Sov bonds.

   Även nästas vecka data, på torsdag fredag, är klart avgörande!

   • Peder skriver:

    Tack för svar, det blir en intressant eftermiddag.

    Lycka till

   • GaStan skriver:

    Fan sicken spåtant man är.. ingen QE3, först dipp ner, sen repar det sig!

    Ren tur såklart, men QE3 är inte på agendan.

    Spelar ändå ingen roll… det är nästa vecka som räknas!

 2. fredde skriver:

  klockrent!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.