Definition av ångest

De senaste dagarna har volymerna varit osedvanliga stora på börserna. Många aktier byter ägare alltså!

Det måste vara själva definitionen av ångest. Någon kommer om ett halvår ha gjort en riktigt fin affär, antingen genom en vinst, eller undvikit en större förlust.. Och för mågon är det precis tvärtom!

För glöm inte bort att bakom varje såld aktie finns en köpare.

Den typiske säljaren rättfärdigar det säkert med att han varit med ett tag. Vill inte sälja så länge som det klättrar uppåt men är beredd att kliva av när det osar bränt. Just nu tycker han det är rätt skönt.

den typiske köparen har säkert stått utanför under en stor del av uppgången och har ångest över att det sprungit på… I en ångestfull väntan på rätt köptillfälle. Nu sitter han hemma nöjd över att komma in i marknaden igen på okej nivåer…

Två stycken som är nöjda, men nån konmer få fel, och nån kommer få rätt!

Stängningen i usa imponerade inte, å amdra sidan har nedgången lugnat sig.

Jag anser inte att 2011 trenden är bruten. Anledningen till detta, trots en så pass kraftig nedgång, handlar om att uppgången under 1q15 var så kraftig… Därmed inte sagt att den inte kommer brytas!

En kollega sa till mig: tänk om detta är fas4, sen när Kina lagt sig får vi en fin fas 5 uppgång…. Och sen tokkraschar det med ränteuppgången. Vilket skulle betyda att det ska ner en bra bit till, sen upp kraftigt under rätt lång tid…. Tja man ska aldrig säga aldrig, men det som talar mot är att fas 5 är rätt lång tidsmässigt… Och då beryder det att vi inte lär se högre räntor under nästa år heller… Det känns ju smått otroligt!!!!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Definition av ångest

 1. Staffan Kjellin skriver:

  Varje dag är det intressant att kolla de mest lästa inläggen på kortsikts blogg. (högst upp till höger).Vad är det för tidsrymd som läsintensiteten mäts på. Är det all time high sedan starten oktober 2010, eller är det dagens mest lästa, eller annan tidsrymd.

  • GaStan skriver:

   Det är ganska logiskt egentligen…. det betyder egentligen bara att folk läser det som är senast upplagt. Top5 lästa är nästan alltid senast 5 inlagda inlägg.

 2. Staffan Kjellin skriver:

  Fråga till Kortsikt:

  I dag går 5 års räntan upp med 42 procent

  10 års räntan går upp med 7 procent.

  Varför går Stibor samtidigt ned med nästan 4 procent.

  I dag sköts ju ej Stibor av de svenska bankerna. Förtroende finns ej från Finansinspektionen att bankerna själva skulle kunna klara av att sköta Stibor utan att fuska. Manipuleringen av Libor avskräcker. I dag sköts svenska Stibor av Svenska Bankföreningen,

  Lever Stibor sitt eget liv helt oberoende av marknadsräntan?

  • GaStan skriver:

   Jag följer inte de Svenska räntorna så noga… det är mer när man pratar bolån som de är intressanta, då Stibor ligger till grund för finansieringen av bolån med löptid 3månader och 1 år, medan löp tid på 2-5 år finansieras med bostadsobligationer.

   Om det finns likheter mellan Libor och Stibors i termer av bedrägerier så hoppas jag inte det. Det borde städats upp i samband med Libor skandalen eller?

   Stibor är inte alls frikopplat… utan korrelationen mellan statsskuldväxlar och obligationer är väldigt tajt.

   Sen är Stibor ett slutet system mellan banker om jag förstått det rätt… medan Statspapper handlas i marknaden hela tiden. Fast där primär auktionerna är klart ledande för prissättningen i andrahandsmarknaden, och tvärtom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.