Samma EPS% för EM och DM

Vi har konstaterat att nästa år blir tufft ur tillväxt hänseende för längesedan. DM kanske växer med 1%, EM ett par procent högre. Vad som får mig häpna varje gång är ändå hur lika vinstprognoserna är för dem båda. Likadant var det inför 2011. Om nu EM växer snabbare, borde inte EPS göra det också?

Jag vet att EM inte är de coupled på nåt sätt, men borde inte deras överlägsenhet inbringa bättre EPS%?

Granskar man siffrorna nedan ser vi att Ryssland är dåligt… men även Brasilen och Kina uppvisar låg vinsttillväxt i förhållande till BNP tillväxten. Måste vara företagens oförmåga att hantera kostnadsökningar eller?

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Samma EPS% för EM och DM

  1. Fredde skriver:

    Goldman:
    We met with a range of investors this week to discuss our outlook for US equities in the coming year. We expect sub-trend economic growth, 3% growth in S&P 500 earnings (to $100), and flat valuation, leading to a year-end 2012 target of 1250. Most clients agreed with our view, with pushback focused on margins and Europe. Bullish investors believe margins will grow from the current record levels and boost earnings. Others expect resolution in Europe will buoy investor confidence and that the S&P 500 could reach 1400. A small number of investors expect a collapse of the euro; we estimate the market could trade down to 900 in this scenario.

    http://www.scribd.com/doc/75315945/Weekly-Kickstart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.