Back to reality

Välkommen tillbaks, hoppas ni har haft, eller har, en skön semester. Själv har man betat av fyra veckor och jag måste säga att det känns rätt skönt att vara tillbaks bakom skärmarna där man hör hemma 🙂

Marknaden är allmänt haussad efter Draghis kommentarer i förra veckan. Det lät nästan som FED för ett antal år sedan… tänk vad ECB har ändrat ton det senaste året!

Bortsett från att det kommer en massa viktig data i veckan som snabbt kan sätta sin prägel på marknaden så är den tekniska bilden fortsatt positiv. Mitt case är att vi ska nå 1080-1085, och därmed fylla det gamla gapet från i våras. Därefter finns det goda skäl att tro på en paus. Skulle vi mot förmodan fortsätta så är det för att testa den gamla toppen 1128, och i så fall troligtvis passera den! Men jag tror vi ska pausa innan vi tar det 5% språnget. Med tanke på att marknaden är så sentimentsdriven och orolig så bör man i vanlig ordning jobba med stopp. Vid en rekyl har 1010 området blivit viktigt. Vi har ett gap på 996 som också ska testas. Lång under detta bör vi inte gå för att man ska ha en någorlunda positiv syn tekniskt.

I det lite större perspektivet är det nog många som har uppmärksammat nedan graf. Lägre toppar och högre bottnar. Är det en uppladdning för en mer trendande rörelse längre fram måntro?

Veckan som kommer bjuder på mycket viktig data i form av inköpschefsindex, sysselsättningsdata samt ECB möte.

Som sagt, de som kom in bra i maj, får nog fina chanser att trimma hem lite vinster i augusti. Det finns goda chanser att det kommer finnas bättre köplägen längre fram. Och nej, jag är inte särskilt negativ till börsen i ett längre perspektiv, varken fundamentalt eller tekniskt… Men vägen kommer ingalunda bli spikrak uppåt… Sanna mina ord.

Stay tuned!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Back to reality

  1. Peder skriver:

    Valkommen tillbaka

  2. fredde skriver:

    The global economic outlook is very worrisome, says Mohamed El-Erian, chief executive of Pimco, the global bond asset manager. He tells John Authers, long view columnist, that we are likely to see a continuing overdependency on central bank policy, which will prove largely ineffecitve for promoting growth.

    http://video.ft.com/v/1756080144001/Central-bank-policy-to-dominate

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.