Svag Philly

En regional månadssiffra gör ingen sommar, men ändå. Det är viktigt att ISM fortsätter att guida positivt, och då vill vi se starka regionala index.

USA: PHILADELPHIA FED INDEX SJÖNK TILL -5,8 I MAJ

STOCKHOLM (Direkt) Philadelphia Federal Reserves månatliga index visar på en svagare ekonomisk aktivitet i näringslivet i maj, jämfört med månaden före. Indexet sjönk till -5,8 från 8,5 föregående månad.
Analytikerna hade räknat med ett index på 10,0 i maj, enligt Bloomberg News snittprognos. Prisindex sjönk till 5,0 från 22,5 föregående månad.
Index över nya order sjönk till -1,2 från 2,7.Sysselsättningsindex sjönk till -1,3 från 17,9. Index för leveranser steg till 3,5 från 2,8. Utsikterna på sex månaders sikt sjönk till 15,0 i maj från 33,8 föregående månad. Den regionala centralbanken ställer varje månad ett
antal frågor om ekonomin till 150 producenter i regionen.
Svaren vägs sedan samman i ett antal index.

My comm, förra siffran var också dålig, medan ISM kom in bra, så då var det en dålig guide. Förra hösten kollapsade philly och skrämde skiten ur marknaden, men det var falskt alarm. Låt oss hoppas att den även denna gång inte guidar ISM…

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Svag Philly

  1. fredde skriver:

    Goldmans ”Global Leading Indicator” fortsätter minska och indikerar snart recession.

    Recommending short positions in the US Consumer Discretionary sector. We are recommending a short position in the US Consumer Discretionary sector, with a target of a -6% move and a stop on a +3% move, following today’s disappointing Philly Fed reading, which fell well short of expectations and suggests that activity may be slowing further in May. Our Advanced reading of the GLI showed that monthly growth, though still (only just) positive, continues to slip. This brings the GLI ever closer to the ”Contraction” phase of the business cycle with its very clear negative implications for equity markets generally. We are expressing our negative view through the Consumer Discretionary sector because (1) it is a highly cyclical sector and (2) has been fairly robust relative to the overall market and other cyclical sectors over the last few months. In the current context, particularly with European worries back in focus and little visible in the near-term to ameliorate them, we are implicitly also taking a directional view on equity markets more generally. We are aware that we may well be proven late to this trade. First, Consumer Discretionary stocks have sold off rather sharply in May, though they have not unwound their previous outperformance relative to the overall market and still look to be a leading cyclical sector. Second, it may turn out that the period of most dramatic slowing in the US data has already passed and has already been priced by the market. True, Philly Fed was a rather large disappointment, however other elements of the US data set seem more stable. So it may take further data disappointments to push discretionary stocks lower from here. As such, we will use our stop and upcoming data to manage this position.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.