Dagens skörd

Börsen rallar i spåren av FEDs stimulanspaket! Rent tekniskt är vi på väg upp för att testa toppen 1128 och troligtvis passera den. Jag tror vi kan toppa ur kring 1030… därefter väntar liten rangebound paus. Visst, jag kan ha tokfel som man många gånger har i TA, så det gäller att jobba med SL. Hursomhelst är jag ganska säker på att vi måste stänga gapet på 1088, och stämma av gamla motståndet 1092… därför utgör hela området 1088-1092 ett bra tradingköpområde. För dem som är riktigt greedy så kanske vi ska dubbeltesta 1060. 1183 är fortsatt target vilket utgör ”post Lehman ATH” och dessutom verkar vara ett test av den fallande trenden som binder topparna från år 2000 och 2007. Underskatta inte kraften av att de flesta står utanför aktiemarknaden och inflödena har hittills varit tunna. Det kan bli trångt i dörren, så uppgången lär bli kraftigare än vad vi kanske väntar oss, och rekylerna snabbare och mindre. Tänk på att du inte är särskilt unik som vill köpa aktier, men gärna i en större rekyl just nu. Det kommer krävas riktigt dålig data i absoluta termer, och klart sämre än väntat, för att vända det här som ECB, men även till mindre del FED, har startat…..

Igår kom US PPI… Core ppi kom in som väntat. Se chart nedan… inte särskilt Disinflationary!!!

Har kommit en del US data idag

US Retail sales kom in på 0,9% MoM mot väntat 0,7 och fg 0,8… starkt
US Retail sales ex auto kom in på 0,8% MoM mot väntat 0,6 och fg 0,8… starkt

Även om ser till YoY% så ser det starkt ut. QE den här gången känns återigen ganska onödigt!

US core CPI kom in på 1,9% YoY mot väntat 2,0 och fg 2,1… bättre, men fortfarande en hög nivå ur ett historiskt perspektiv.

US IP% kom in på -1,2% MoM mot väntat 0,0 och fg 0,6.. riktigt dåligt faktiskt. Men tittar man på YoY så är den fortfarande positiv. Visst det är ett hack i kurvan, men låt oss hoppas att det var den sämsta mätningen.

Michigan index kom in på 79,2 mot väntat 74,0 och ftg 74,3.. klart bättre. Måste säga att Michigan har, trots inbromsningen under Q2 och Q3, hållt sig ganska bra. Michigan är inte särskilt ledande men jag måste ändå säga att en sån här siffra visar att US ekonomi är faktiskt på gång igen.. vilket gör QE ganska meningslöst!

Det var alles!!!

Trevlig helg!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Dagens skörd

 1. fredde skriver:

  Jim O’Neill om Stockholm:
  We were hosting our annual GSAM Nordic client conference. This year we asked clients to vote on a number of questions. I asked three. First, will the S&P be higher or not by year-end 2012? 55% said yes. Second, do you believe the Euro is going to survive? 64% said yes. And third, do you think Chinese consumption is going to become more important? A high 70% said yes.

  Something is Cooking – Beyond QE ‘Infinity’

  Klicka för att komma åt 2012-09-14.pdf

 2. fredde skriver:

  ECRI: U.S. Economy Is in a Recession, Achuthan Says
  http://www.clipsyndicate.com/video/playlist/8178/3753538

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.