Med tanke på jobbdatan

Jag tror risken för rekyl är ganska överhängande… men den kan bli kortlivad.

Faktum är att consumer confidence enl DeutcheBanks mätning helt har repat sig, efter att de fick en rejäl törn i slutet av februari i samband med att budgetuppgörelsen strandade i USA. Jag tror att just den här fick många att lugna sig i sina inköp och nyanställningar, men efter att röken lagt sig finns det potential för återhämtning. Detta skulle betyda att särskilt sentimentsindikatorer kan vända upp snabbare och kraftigare än kanske många tror…

Namnlös1601

Trots att jobbsiffran var svag pekar det i rätt riktning. Nedan chart visar Antal sysselsatta X antal jobbade timmar, i Privata sektorn. Den är onekligen på rätt väg.

Namnlös1602

CPI i kina kom in lägre än väntat… om min tes stämmer, dvs att Kinesista regeringen bryr sig mer om låg inflation än hög tillväxt, så var det positiva nyheter. Men det krävs mer… handelsdatan etc måste också vara bra. Där är vi inte ännu. Men om datan från Kina skulle bli mer marknadsvänlig, så är en sak säker, det är inte inprisat.

Vidare noterar jag att fredagen blir viktig, då vi från USA har Michigan, Retail sales samt NAHB index… som om den är bra kan agera motvikt till den dåliga NFP, alt om den är dålig, spä på pessimismen.

OMX har studsat 3ggr vid gamla stödet 1178, numera motstånd. Bryts 1156-1162 väntar rekyl for sure. Optimist blir jag inte förrän vi noterat en högre high, än senaste 1212.

Skulle vi få en korrektion mot 1114, så är jag inne på att bli fundamentalt positiv, givet att nyhetsflödet inte pekar på nåt annat.

Happy Trading!!!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Med tanke på jobbdatan

  1. fredde skriver:

    Vilket Pe tal tycker du är rimligt hänsyn tagen till ränteläget? Jeremy Siegel pratar om 18-20 om man tittar historiskt vilket han menar innebär en 20% uppgång på dow från idag 14670 till 18000 årsskiftet 2014/2015.

    http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000160008

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.