OMX Chart

Under förutsättning att vi inte bryter upp och därmed dödförklarar rekylen så kan man alltid måla upp ett baisse scenario i maj, som normalet sett brukar vara en rätt risig månad!

OMX Index (OMX Stockholm 30 Inde 2013-04-26 15-08-01

1Q13 från USA kom precis, 2,5% mot väntat 3,0%. Privatkonsumtionen var stark, trots att de reala disponibel inkomsterna var ner, vilket handlar om att man sänkte savings ratio. Anledningen att man drog ner savingsratio tros bero på ökade huspriser och stigande priser på aktier och obligationer. Lageruppbyggnad bidrog med 1%, men det var mindre än kvartalet innan. Bostadsbyggande bidrog positivt. Negativa bidragsfaktorer var Government spending och särskilt inom försvar, vilket är den största sedan 1954 Även företagens investeringar mjuknade något. Så totalt sett var siffran sämre än väntat, men tittar man på privata sektorn är den faktiskt totalt sett bättre än väntat….. är det bra eller dåligt för QE, och därmed bra eller dåligt för börsen. Svårt att säga. Det kan ju komma bakslag för privata sektorn i 2Q13 mot bakgrund av budgetåtstramnings paketet…

Så här sent på dagen fick vi även Michigan som kom in på 76,4 mot väntat 73,5 samt prel siffran 72,3 och fg 78,6… starkt!!! Sjukt att det kan avvika så från prel siffran? Verkar som om kallt väder och budgetuppgörelsen skakade om marknaden temporärt, men nu när dammet lagt sig… ja då var det inte farligt och optimismen hittar tillbaks igen. Tar man dessutom in BNP siffran där Savings Ration sjönk så kraftigt så vete tusan om amerikanen ändå inte verkar skita i kommande skattehöjningar, utan hon är betydligt för att värdet på huset börjar kännas rätt igen…. Husmarknaden alltså!!! Den enskilt viktigaste parametern i USA… mark my word!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.