Update

Buy on rumours, sell on facts…. jag är inte den ende som noterat nedan, SPX börjar närma sig taket i trendkanalen från 2009. Ok, detta betyder inget om flöden tilltar och earnings revisions tar fart… varav båda är en funktion av jobbskapande, ISM, QE3 exit etc. Det finns även ett fortsatt positivt case där vi slickar oss upp för kanalväggen… det finns även ett andra scenario där vi rekylerar litegrand för att sen köra rangebound och det finns ett tredje scenario där en major korrektion mot trendgolvet väntar. Det är svårt att ta några smarta beslut utifrån det här… men det kan vara intressant att följa.

Namnlös1635

Datan senaste tiden har varit munter;

IFO kom in på 105,7 mot väntat 104,4, och fgf 104,4.. starkt
MEN spreaden mellan current och expectations var inte lika kul, den gick från -5,6 till -8,4, och en grov tolkning är att vi ska vara försiktiga med att vänta oss en fortsatt stark förbättring.

I USA piggnade industridatan till,

US prel PMI kom in på 51,9 mot väntat 51,2 och fg 52,1… den är ju rätt ny den här siffran så jag vet inte hur tillförlitlig den är… men optimismen säger att ISM kan ha nått botten.

Durable orders är mycket viktig, men inte alltid så bra att tajma marknaden med. Den kom in på 3,3% YoY mot väntat 1,5 och fg -5,7. Ex transport kom in på 1,3 mot väntat 0,5 och fg -1,4. Muntert! Vänta er inte en uthållig recovery utan den här är med på vagnen!

Hushållsdatan fortsäter att vara urstark.,..

Idag kom CaseShiller data som visade att huspriserna steg med 10,9% YoY mot väntat 10,2 och fg 9,3. Den starkaste YoY siffran på 7år. Visst det är bra med momentum i husmarknaden, men ännu viktigare är prisnivån, och nu tangerar den nivåerna från sommaren 2010. De högsta sedan post -Lehman.

CB Consumer Confidence kom in starkt på 76,2 mot väntat 71,2 och fg 68,1. Det är helt uppenbart att amerikanen stycks tro att det värsta är bakom oss, att jobbskapandet är hyfsat, men kanske viktigast av allt. Att de gläds åt stigande huspriser och låga räntor, istället för att oroa sig över skattehöjningar.

Target på OMX är alltjämnt 1300-1330, med SL på 1214!!!

ps. men det mest intressanta är den Amerikanska 10 åringen, den spikar upp till 2,14%.. samtidigt som inflationsförväntningarna (imlicerat från den reala 10åringen) fortsätter att falla. Det betyder stigande realräntor. Det är inte bara bra kan jag säga, och min enda tolkning är att man nu på allvar börjar prisa in FED Exit. Med tanke på att aktier går hyfsat, så är min enda tolkning att marknaden faktiskt tror att konjunkturen kommer förbättras, som i sin tur kommer ge en vändning upp av revisions. Tidigare har ju faktiskt börsen fallit när man pratat om tillbakadragande av QE, vilket måste handlat om att man inte trott på konjunkturen. Nu är det alltså annorlunda. Men det borde också betyda att inflationsförväntningarna knappast borde falla särskilt mycket till, utan studsa. Annars är det någon som har fel.. ds.

Njut av försommarvärmen!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.