Bits and pieces!

Credit Suisse highlightar att GULD inte har gått upp trots att real räntorna har fallit i USA (som handlar mycket om att räntorna gått ner). Hur ska man tolka detta? Jo som att Guld investerarna tror inte att den här räntenedgången i år säger nåt om framtiden utan att räntorna kommer komma tillbaks…

CS Highlightar också att Iron ore priserna har fortsatt att falla trots att ledande indikatorer i Kina har stabiliserats. Normalt sett är de korrelerade. Vad betyder det här? Jo att iron ore investerarna är klart tveksamma till de Kinesiska utsikterna.

De highlightar också att det faktum att Tillväxtmarknader som grupp outperformat på sistone, medan cyclicals i DM inte gjort det. Normalt sett är de här bägge väldigt korrelerade med förändrade förväntingar om framtida tillväxt…. Cykliska aktier verkar alltså inte tro på en stark återhämtning.

De highlightar också att amerikanska räntor fallit, samtidigt som macro, earnings och inflations momentum pekar åt andra hållet. Halvbra förklaringar är duvaktigt FED (även om guldet inte reagerar på detta), spread bunds us bonds (även om dollarn inte stärkts), positionering (även om short positionen är stängd)…. alltså måste det handlar om att räntehandlarna bettar på att det ska bli sämre, trots att det inte finns några tecken på att så skulle vara fallet.

Alla verkar annars fokusera på vad Draghi ska göra imorgon, blir det loose loose, dvs sell on facts el besvikelse…. svårt att säga. Snart kanske vi borde fokusera på Kina igen… frågan är vad som kokar där borta, är det en svart svan i antågande?

db

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.