Klassisk säsongsanomali på väg att slå in?

Många chartister lyfter fram december/januari effekten som ett synnerligen bra läge att ligga i aktier. Jag är rätt skeptisk till anomalier i ren allmänhet då de tenderar till att bli mer osäkra, desto mer säkra de har varit. Dvs en anomali är ju inget annat än att samma sak inträffat många gånger, och det är inte förrän den gjort det som man kan uppmärksamma mönstret, men i takt med att marknaden blivit uppmärksam så försöker många tjäna pengar på det och då tenderar anomalin att bli mer osäker. Men vissa anomalier finns det faktiskt logiska förklaringar bakom, som exempelvis månadseffekten och rapportdagseffekten. Men även December/januari effekten lär det finnas en viss logik bakom som bygger på windowdressing, skatteplanering och flöden.

Så här skriver Johnny på Carnegie

Namnlös1911

http://winningtrading.vinnarbyran.se/valkommen-rekyl-bland-korten-infor-tisdagen

 

OMX30 nedan…

Namnlös1912

Så frågan är inte om vi kan få en rätt fin uppgång fram till första veckan i januari? Någon som har några invändningar?

Jag tror man kallt kan räkna med 1,500…. bryts den så väntar ATH 1,547, som egentligen bara är en historisk milstolpe. Nästa verkliga target är egentligen stigande trenden sedan 2008 botten, och trendtaket ligger idag kring 1580-1600. Den som är greedy och inte köper idag inväntar 1440-1450, som måste hålla!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.