Bits and pieces

USA går ju rätt bra, men det ger inte FED någon anledning att höja. Se nedan!

Namnlös2097

Lägg handen för de hackade prognoserna… och du ser en klar skillnad i pre and post Lehman. Vilket kokar ner till skillnaden i penningpolitik, pre lehman kunder man motivera en balanserad till åtstramande politik…. att vi post Lehman har kört, och kör en expansiv politik, dvs neg realräntor, är fullt logiskt!

USA klarar uppenbarligen högre tillväxt, och mer jobbskapande utan att det hade varit skadligt. Om marknaden verkligen hade misstrott FED, inflation osv…. då hade räntorna tagit fart utan att FED gjort nåt, och dollarn hade försvagats betänkligt. Nu är det inte så!

Marknaden verkar tveksam till en höjning i december. FEDs duvaktighet vid senaste mötet fick marknaden att tveka. Däremot är man tvärsäker på höjning i mars. Jag är faktiskt nästa beredd att hålla med. Dollareffekten klingar av helt i januari, och kan arbetslösheten gå under 5% fram tills dess så kan lönedatan börja röra sig. Detta sammantaget kan få Core PCE att börja stiga… och då hade det varit rätt lämpligt att FED gör nåt i mars. Visst, sen har vi Kina komponenten… där vet inte jag mer än någon annan. Tyvärr

Europeiska aktier har fått en del smörj på sistone. Detta skulle kunna vara förenligt med 1, stigande räntor i Euroområdet och/eller 2, avtagande tillväxt. Jag tror faktiskt inte på endera närmast månaderna vilket borde utgöra ett köpläge. Tekniskt är det ju fortfarande lite baissigt. Särskilt Europa, Japan och USA indexen skulle må bra av en köpsignal…. där är vi inte ännu, vilket innebär att vi inte heller kan vara säkra på att augusti botten verkligen var botten….. säsongsmässigt är det en svag period några veckor till… sen väntar, säsongsmässigt en väldigt stark period. Den tänker jag inte missa om den infinner sig!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.