Starkt och svagt samtidigt?

Trots ett oljepris som inte vill lyfta och dålig data så vägrar börsen falla på. Men trots styrka vill den inte ralla vidare, det är ju svagt. Knepigt läge faktiskt.

Noterar att SPX korrat ca 50% av sin december rörelse. I SEK är SPX ner 4% i år. Eurostoxx 600 däremot har en bra bit kvar till sin FIB50% nivå. Men så är man också ner 8% i SEK i år. Skulle europa stiga till sin Fib50% nivå så skulle årsavkastningen vara i nivå med SPX. Det är fortsatt Risk off med andra ord…. annars hade vi knappast haft den här diffen. OMX är i paritet med SPX, inte Europa. Hade OMX varit i paritet med Europa så hade den handlats kring 1325.

Oljan, är det någon som har något klokt att säga? Rent tekniskt känns det som om den lika gärna kan dra till 43, som 23, härifrån inom de närmaste 3 månaderna.

Utbudet? Antalet Operating US Rig Counts faller… men är det en game changer. Mer nyheter från Saudi? Njae

Efterfrågan? Tja, en kraftig uppgång av Global PMI – New Orders, hade ju varit positivt. Men inget vi sett hittills.

Dollar? FED lär ju inte höja i mars, men vi får väl se hur lönerna kommer in under våren. Kanske hon tvingas till höjning redan i sommar. Det ger stark dollar. Europa är svagt, och Draghi kan sänka deposit räntan med 10 punkter. = Svag euro = Stark dollar. Stark dollar ger svag olja.

Detta är bara några reflektioner. Jag är klart villrådig!

Tyska IFO kom in i morse på 105,7 mot väntat 106,8 och fg 107,3.. not fun, och rimmar med gårdagens PMI siffra. IFO expectations kom in på 98,8 mot fg 102,3… även det svagt

Nu precis kom huspriser från USA. Case Shiller index steg med 5,7%YoY mot väntat 5,8% och fg 5,8%… gäsp. Det är bra att de håller sig. Men det är inte förrän framåt vårkanten de säsongmässigt brukar stiga.

För en stund sedan kom konsumentförtroendet. Den var dålig,

http://uk.businessinsider.com/conference-board-consumer-confidence-feb-23-2016-2?r=US&IR=T

I USA har SPX vinsterna reviderats ner på sistone…. det gör börsen dyrare allt annat lika.

Namnlös2215

Men du kan skylla det mesta på tungviktaren Energy, som i sin tur går att skylla på oljan

Namnlös2216

Deutsche slår fast att SPX handlas till 16,2 PE16. Fast Ex Energy handlas den till 15,1 PE16. Ställer man 16,2 PE16 i relation till snittet på corp bond yields känns marknaden inte så attraktivt värderad enligt dem. Men ställer man 15,1 i relation till corp bond yields Ex Energy, så är den mycket attraktivt värderad. Detta då Energy bond yields är mycket höga just nu, och Corp bonds yields Ex energy hyfsat låga fortfarande. Det är alltså energi sektorn som ligger som en blöt filt över USA. Då har ändå USA gått bättre än Europa och Japan mfl. Föreställ er vad som händer om Oljan studsar mot 42…. då blir det rally!

Namnlös2217

Marknaden får väl såsa vidare ett tag till!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.