Rekyltider

Det har länge varit ett fokus på hur bankerna marknadsför och redovisar sina bolåneräntor.

http://www.affarsvarlden.se/hem/nyheter/article3963435.ece

Ganska tröttsamt tycker jag. När ska de redovisa öppet hur deras principer för bolånelöftet räknas fram. Det är där de verkliga riskerna och systemfelet finns.

OMX bryter ner under 1350 på morgonen. Det är dels ett svagt oljepris som spökar, och dels den svaga siffran över konsumentförtroendet. Givet hur skakigt det varit i år så är det inte så konstigt att konfidens fått sig en törn. Frågan är om det leder till minskad konsumtion och därmed förre nya jobb? Där är vi inte ännu. En snabb sentimentsförändring skulle förändra bilden. Men för detta krävs troligtvis att oljan lyfter till 36+. Där är vi inte ännu!

Nedan chart visar att rekylen i konfidens ännu inte per automatik leder till Noll i jobbskapande… för detta krävs mer.

Namnlös2218

Rent tekniskt bröt vi alltså 1350 idag. Stöd som finns på nedsidan är Fib38% kring 1333, Pivotstödet kring 1323, Fib50% på 1316 och gapstängningsnivåer på DAX/SPX som rimmar med 1310. Därefter har vi gap 1287 som för mig är en lämplig köpnivå. Därefter löper Pivot 1248 och sedan trendkanalen som vid skrivande stund ligger kring 1230.

En stängning idag ovanför 1356 kan indikera att rekylen är över. Ett brott av Pivot 1386 är naturligtvis positivt.

Men istället för att spekulera, låt oss titta på den som leder marknaden. Oljan. Jag tycker den har varit svag som inte orkat bryta 36, men i det korta perspektivet är den faktiskt stark som inte faller mer. Håller det sig kan det innebära att rekylen på OMX blir kortvarig, och man kanske inte ska vara för girig? Oljan har ett första stöd kring 31,50ish, men det viktiga stödet är 30usd.

Det är också anmärkningsvärt att US 2yrs Treasury bond inte säljs av mer…… inte så mycket Risk off. Detta pekar också på en kort rekyl.

Som sagt, jag står tekniskt utanför, men det är likförbaskat en Buy the dip marknad. Frågan är var…. När är såklart omöjligt att svara på men om det är en rekyl i stigande trend, dvs att botten verkligen var 1247, då borde rekylen vara avklarad den här veckan eller senast nästa.

Stay tuned!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.