Sista skörden innan semestern

Sista dagen innan semestern!!! Tre börsfria veckor väntar (får se om jag kan hålla mig :-))… och därmed paus från bloggen.

Tror det blir en ganska lugn tid framöver. Idag kommer den stora sysselsättningssiffran… den kan nog hjälpa eller stjälpa det rally vi sett senaste dagarna. Under juli kommer fokus riktas mot Q211 rapporterna, men jag tror dock inte de är startskottet på någon ny trend. Även Kina datan i nästa vecka är viktig, men troligtvis ingen kioskvältare. Den här perioden fram till september/oktober brukar inte trenda. Jag utgår från att vi rör oss i intervallet som är uppritat nedan…. bra nyhetr tar oss mot topparna kring 370-380… dåliga nyheter tar oss mot bottnarna 330-340.

Njut av semstern, det tänker jag göra och tack till alla trogna läsare! Utan er – ingen blogg!

Återigen första augusti!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Sista skörden innan semestern

 1. Marcus skriver:

  Hej!

  Hoppas att du får en skön semester! Tack för en kanonblogg.
  Ser fram emot nya inlägg i augusti.

  MVH Marcus

 2. Peder skriver:

  Trevlig semester!

  Någon sista kommentar kring den värdelösa NFPn?

  MBH

  • GaStan skriver:

   Tack

   som sagt, värdelös… känns väldigt LOWER TRENDING GROWTH 😉

   Tror inte att rallyt vi sett senaste 2 veckorna kan fortsätta med den siffran i ryggen…. men vi kanske inte ska ner hela vägen till Japan botten heller!.. kanske halvvägs?

   MVH

 3. Roofert skriver:

  Tack för din fina blogg. Väldigt hög kvalitet sista veckorna. Fina öppna funderingar också utan att låsa dig vid något speciellt scenario. STORT TACK!

 4. Jonas skriver:

  Kanonblogg!

 5. Birkastan skriver:

  Enig med föregående kommentarer och detta är en kanonblogg!

  Sista kommentaren jag hade var om USAs skuldtak innan midsommar och vi är nu inne på sista veckan innan Moody’s lägger USA under bevakning för nedgradering om dess kreditvärdighet. Läser samma sak nu som jag gjorde för ett par veckor sen om förhandlingarna och det verkar som att man får hoppas på att ett mirakel sker, annars blir det en tung investeringperiod som snart kommer..

  Trevlig sommar!

 6. fredde skriver:

  Goldmans GLI momentum vilken ska korrelera med Global Industrial Production från 13 juli verkar nu vara under noll. Toppen om någon har en bra analys kring vad detta kan betyda? (se länk till pdf, sida 8)

  http://www.google.com/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBgQFjAA&url=http%3A%2F%2F124.205.241.20%2F20110721%2Fe8afaf4a-41e9-480b-ad71-e92745fac997.pdf&rct=j&q=%22global%20economics%20weekly%22%20%22issue%20no%3A%2011%2F26%22&ei=R2k1Tt-BD4Tzsgar18W5Ag&usg=AFQjCNEoGDtT9oYxwMd6fgwS3jivNxa7ew&cad=rja

 7. fredde skriver:

  Dilbert – Preparing for complete financial meltdown
  http://dilbert.com/strips/comic/2011-07-31/

  • GaStan skriver:

   Svenska börsen (som är extremt känslig mot global IP%) toppade i februari och har således redan prisat in en stor del av inbromsningen i IP% (som GLI är leading för). Nu under 2H11 väntar man sig att GLI ska vända upp och därmed guida för en återhämtning av IP%, särskilt under Q411. Mycket pekar på recovery (Japan engångseffekt, inflation som faller tillbaks osv.) men jag tror risken är överhängande att återgången kommer bli mindre än vad många hoppas på. (som ett resultat av LOWER trending growth)

   /GaStan

 8. fredde skriver:

  tack,
  ledsen för två inlägg – trodde inte det första gick igenom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.