Det är dags att börja köpa aktier!

OMX noterade precis 983, en nedgång på ca 13% sedan toppen.

Svenska börsen handlas till PE12e ca 11, samtidigt som vinstrevideringarna vänt upp något sedan senaste rapportperioden. Mediabruset och sentimentet är klart negativt, vilket det ska vara när man köper. Räntemarknaden och valutamarknaden är i RISK OFF mode, vilket också är rätt bra när man köper. Makromässigt JUST NU ser det inte så bra ut. Det ska det inte heller göra när man köper. Däremot ser leading helt ok ut, vilket FÖRHOPPNINGSVIS innebär att makro vänder upp till hösten. Detta borde även bidra positivt till ex surpriseindex. Basecase är att USA är i LTG, Kina inte går under 7% samt Europa gör en liten recession. Jag kan nämna 50 parametrar till, men jag tror vi nöjer oss där.

Poängen, givet ovan, är att VINSTERNA i år blir någorlunda FLAT pga att vi undviker en djupare recession. Det stärker mig fundamentalt. Tekniskt ser jag nuvarande korrektion som rekyl i stigande trend. Inte återgång till Bearmarket efter rekyl under Nov-mars. Alternativet är Rangebound market i ett brett intervall… men då känns dagens nivåer också intressanta!

Tekniskt har vi FIB50% på 981, men hela området ner till 940 är potentiellt bottenområde. Naturligtvis BÖR MAN HA NÅGON TYP AV TEKNISK TOPLOSS, men det är högst individuellt hur man sätter den!

Största problemet som jag ser det är såklart tajming biten… och att marknaden väldigt lätt kan slå över när det är sentimentshandlad börs. Men om ni orkar se around the curve så borde det bli en bra investering.

Alternativet är förstås att hela makrocaset ovan är fel, vilket gör att vinsterna kommer falla på framöver… då väntar i första hand nivåerna under 900, och i andra hand brott av 833. Men detta är inget jag tror på i dagsläget!

ps. Det finns ju alltid alternativet där man avvaktar styrka i marknaden, och brott av den fallande korta trenden. Men det är inte min stil 🙂 ds.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Det är dags att börja köpa aktier!

  1. fredde skriver:

    ökade precis från 25% till 40% aktier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.