Ny vecka

Puuh vilken vecka!!! OMX föll med nästan 7%, och det samtidigt som många tog klämdagar och öppnade upp landet 🙂 Money never sleeps har aldrig stämt så bra!!!

Mitt tekniska FIB50% mål på 981 uppnåddes, och passerades, under fredagen!!!! Det där med att veta var det bottnar kan naturligtvis ingen veta, utan jag försöker förhålla mig till mina targets. I vanlig ordning brukar det slå över på nedsidan, medan man siktar för högt på ovansidan… men men! Vi kan ha bottnat i fredags på 956, eller inte. Ingen som vet. 956 i sig tycker jag inte är något teknisk drömnivå, men det var inte 1128 i mars eller 833 september förra året heller!!! Några tekniska iaktagelser:

Vi har gap på 984 och 997 som borde stängas i det korta perspektivet.

Om vi såg en botten i fredags så kan man säga att korrektionen varit en hyggligt snygg 3 vågs rörelse, 1128-1004, 1004-1071, 1071-956. Det vet vi först i efterhand 🙂

SPX noterade två punkter från den viktiga 1290 nivån. Å andra sidan brukar SPX gilla att finta!

Vi kan inta vara säkra på att vi har sett botten förrän den korta trenden bryts, för närvarande kring 1030, men är fallande. Det är alltid farligt att försöka fånga fallande kniven men rörelsen i fredags var lite av ”wash-out” karaktär… det brukar var bra köplägen sett på lite sikt.

Fundamentalt är det en ganska tunn vecka, men det som kommer är viktigt. På torsdag har vi FLASH PMI från både Europa och Kina, samt IFO från Tyskland.

Media, och därmed sentimentet, lär fokusera på Grekland (som egentligen handlar om de potentiella spridningseffekterna till Spanien och Italien) med det extra insatta EU toppmötet på ONSDAG!!!

Njut av solen (efter ni har shoppat aktier billigt 🙂 )

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.