Dagens skörd

Industriproduktionen för EZ kom in på -2,3% YoY mot väntat -2,7 och föreg 2,2.

Ser man det ur ett större perspektiv så rimmar de rätt bra men konsensus syn, dvs svagt negativ tillväxt. Men ingen djup recession…ännu!

US retail sales kom in på -0,2% MoM mot väntat -0,2, och föreg 0,1. Tittar man på chartet nedan, som visar YoY så är det ingen fara på taket. Men kom ihåg, att retail sales är en ganska dålig guide, jmf gärna med hösten -08

Sen kom PPI, den kom in på 0,7% YoY mot väntat 1,1 och föreg 1,9. Så det är väldigt Disinflationary, SAMTIDIGT måste jag flagga för att Core PPI låg på höga 2,7 mot 2,8 väntat och 2,7 föreg, så mycket av låga PPI förklaras av fallet av energi och bränslepriserna. När de väl fallit så är det frågan om inte PPI stabiliseras på en högre nivå, så det är inte helt självklart hur man ska tolka påverkan på CPI/PCE i slutändan. Detta som sagt viktigt då FED får svårt att stimulera om den underliggande inflationen är för hög…. och vi vill ha stimulus om den amerikanska återhämtningen försämras ytterligare!

PPI YoY

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.