Dagens skörd

Ser ut som att OMX håller på att stänga sitt gap (957). Nu är det frågan hur valet blir på söndag, och om bottnarna därmed håller i nästa vecka. Gör dem det så betyder det ju att marknaden har gjort en positiv tolkning, och då väntar ett test av 1010. Bryter vi ner, tja då finns det goda chanser att vi testar hela 833-899 området…

US CPI kom precis! 1,7% YoY mot 1,8 väntat och föreg 2,3. Samtidigt kom Core CPI in på 2,3 mot väntat 2,2 och föreg. 2,3. Energipriserna driver alltså ner CPI mer än väntat… fast core ligger kvar ganska stabilt. Från ett QE3 perspektiv har vi en bit kvar till 2010 års nivåer under 1%. Vad jag menar är att deflationshotet är inte särskilt stort, och därför kan det politiskt bli lite motigt för FED att motivera QE…. men det kanske räcker med svag ekonomi… men varför skulle inflationen vara så hög när ekonomin är så svag.. kanske man ska fråga sig i så fall? Eller ser FED nåt som inte vi ser?

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.