FED wrap up

Jag tänker inte analysera vad FED sa och inte sa. Jag säger bara att 10 åringen stack till 2,31, eller 2,33 som högst. Så det är pretty clear vad marknaden gör, jo den prisar in att man tänker dra ner på stimulanserna senare i år. PUNKT. Sen kan man alltid dryfta om att marknaden EGENTLIEN borde gå upp, då FED policy och stigande räntor faktiskt är ett tecken på bättre tider och mer Normala tider utan specialstimulanser från centralbanker. Men jag tycker inte det är så relevant heller, då marknaden har visat tydligt att den ska gå ner om räntorna går upp till följd av FEDs agerande.

Hur ska man positionera sig? Jo man kan välja att ligga utanför och hoppa på om det börjar se bättre ut. Eller ligger man i marknaden och beredd att hoppa av om det ser pyrt ut. Eftersom jag är fundamentalt och tekniskt negativ, så väljer jag det förstnämnda. Den som väljer den senare strategin borde kanske ha EMA50 på SPX som livlina, dvs om vi stänger under den ser det pyrt ut!!! För egen del är jag nog beredd att lyfta exponeringen mot Neutral om vi ser ut att stänga ovan 1,200 på OMX. Jag är även sugen på att lyfta mot Neutral om vi når 1110 +/-10p… kanske till och med vid 1040,, i så fall med tajt SL.

Glad Midsommar!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.