Teknisk update

Ska man vara petig så bröt vi stoppen idag då vi passerade 1247, vilket var fg topp där köparna inte orkade hålla marknaden under vingarna senast. Styrkan under veckan är ganska anmärkningsvärd, Syrien konflikten är ju fortfarande aktuell och makrotrenden avviker inte direkt från den vi såg i augusti. Ska man vara petig så är det dags att stoppa in sig igen, för sannolikheten är stor att det var botten vi såg på 1206. Vill man vara säker avvaktar man brott av 1266. Men varför vänta så länge?

Personligen tänker jag ändå avvakta ”åter”köpet tills vi ser hur marknadsreaktionen blir efter morgondagens NFP siffra. Om den är tillräckligt bra så är risken stor att FED kommer annonsera minskade obligationsköp om två veckor, och jag tror faktiskt fortfarande marknaden är i ett mood att den går ner på rädsla för QEXIT. Det är inte förrän vi får själva annonserades av QE for real, som det blir lite av en ”sell the news – buy the fact” grej. Väldigt spekulativt det här måste jag tillägga :-). Visserligen är 1206 också en Fib38% vilket är vanligt i stigande trend, men jag gillar ändå 1187-1197 bättre!

ADP kom precis, 176k mot 184k väntat och fg 198 (revised from 200)… ok

Sen kom ISM Service PMI in på 58,6 mot väntat 55,0 och fg 56,0.. hallelulja
Employment kom in på 57,0 moit förra 53,2…. riktigt bra!!!!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Teknisk update

 1. fredde skriver:

  A conversation about the global economy with James Gorman, Chairman and CEO of Morgan Stanley.

  http://www.charlierose.com/watch/60262637

 2. Fredde skriver:

  Hej! Några tankar om marknaden är följande. Ledsen jag inte skrivit kortare men har inte haft tid att sammanfatta pga resor och annat:

  1. Räntorna kommer fortsätta upp därför dom är långt ifrån normala och jag tror dom flesta förutom möjligen Bernanke inser riskerna med detta. Det enda som håller emot inflationen är en hög arbetslöshet som jag tror gradvis kommer minska även om det finns en kraftig motvind till följd av många fyrtiotalister som går i pension, skills gap, låg rörlighet på arbetskraft etc

  2. SPX står nära eller på all time high och alla vet att det är FEDs stimulanspaket/tillgångsköp som ligger bakom. Man kan kanske säga att David Tepper hade rätt, även om jag på längre sikt inte tror att marknaden kommer tillåta fortsatta stimulanser om de långa räntorna och inflationen fortsätter att stiga. I så fall måste SPX ner, och jag är inte säker på att en något förbättrad vinsttillväxt eller BNP-tillväxt kan ändra på detta på grund av att de som är i arbete redan har en hög belåningsgrad eller är påväg att pensioneras

  Så även om jag tror att högre ränta/inflation på sikt kommer ge fallande aktiekurser globalt så betyder det inte så mycket för utvecklingen på kort sikt – det som i min mening är övervärderat kan lika gärna bli mer övervärderat (samtidigt som det som är undervärderat kan bli mer undervärderat) och häromdagen läste jag en analys från GS på Herald Tribune förstasida om att Dow skulle upp 30% och att nettoflödet av kapital från USA till Europa var ett tecken på ljusare tider i Europa så det finns säkert möjligheter för den som vill ta lite risk i att följa trenden upp ett tag till. Jag tror dock att ett betydligt sämre momentum i utvecklingsländerna snart också kommer att påverka oss samtidigt som vi fortfarande inte riktigt kommit till rätta med bankernas balansräkningar på samma sätt som USA vilket jag tror gör Europa mer sårbart än andra marknader

  Tänk om någon hade resonerat som ovan efter depressionen på 30-talet – Då hade man kanske med samma resonemang som ovan stått utanför marknaden under stora delar av uppgången förra århundradet. Det finns alltså stora risker förknippade med att under en lång period stå utanför marknaden också, även om jag har svårt att se var nästa industrirevolution kan komma från: kanske 3D-printers (som kan komma tillverka allt från tandställningar till astronauternas stolar), elbilar, ”internet of things”, eller något annat genombrott i forskningen. Eller är buy and hold som strategi på väg ut?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.