Yellen håller sig till planen

Yellen annonserade i onsdags att man planerar att trappa ner QE köpen från 55mdr i månaden till 45mdr, fördelat på 25mdr statspapper, och 20mdr bostadspapper.

http://www.privataaffarer.se/borsguiden/federal-reserve-man-obligationskop-45-mdr-usd-oms-638900

Kommer ni ihåg nedan

Den håller fortfarande!!!

Man kan säga att 10åringen har rört sig extremt stabilt mellan 2,60 och 2,80 under de senaste månaderna, under nedtrappningen. Även i mars då nettoförsäljningen av Trs var ganska kraftig. Å andra fanns det en rädsla av att det handlade mer om vädereffekter, vilket gjorde att efterfrågan efter säkra Trs var hög? Svårt att säga. Jag har sagt det tidigare, och säger det igen… Juni kommer bli en spännande månad, då nettosäljet återigen kommer bli rätt kraftigt, samtidigt som datan har potential att vara stark. ISM kom precis in helt ok, 54,9 mot 54,3 väntat och fg 53,7. New orders var också ok. Senare kommer sysselsättningen. Kan detta få 10 åringen att bryta över 2,8% i juni måntro, och hur kommer aktiemarknaden att reagera? Kommer det trigga den korrektion många länge väntat på? Det är svårt att säga…. just nu känns det som den stabila räntan bara får folk att känna sig ännu tryggare i sina aktieköp… med all rätt, om den skulle fortsätta ligga kvar här. Det skulle alltså inte förvåna mig om vi sätter nya toppar framöver… i så fall är det ju rätt att ha aktier, tills det inte det 🙂 Som ni säkert har förstått så tror jag ju det är högre räntor som kommer få den här lugna och trygga marknaden att hicka till…

Trevlig helg!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Yellen håller sig till planen

  1. fredde skriver:

    Dan Loeb:

    ”Despite its challenging start, it appears as we begin May that the U.S. economy is beginning to accelerate from the low levels of Q1. As a result, perhaps 2014 will be the year where one should not “Sell in May and go away”. Nevertheless, it is important to keep in mind that by this Fall, we will have had negative real interest rates in the U.S. for a longer consecutive period than at any other time – even after the Great Depression. As tapering ends, most likely in October, and the discussion shifts to an impending first rate hike (probably around the time when unemployment is approaching 6% and inflation is ticking higher), we will have to buckle our seatbelts for an inevitably more volatile environment.”

    Klicka för att komma åt Third-Point-Q1-2014-Investor-Letter-TPOI.pdf

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.