Stark NFP

Vi visste att den skulle komma in så här förr eller senare…. jänkarna har knappt hunnit vakna men räntorna är upp. Dock är 10 åringen inte över 2,80 och 2 åringen inte över 0,55 ännu, vilket skulle vara en teknisk trigger!

Så här skriver Penser

USA : Urstark arbetsmarknadsstatistik

Mellan mars och april ökade sysselsättningen med 288.000 personer, vilket var 70.000 mer än väntat. Samtidigt reviderades sysselsättningen för de två föregående månaderna (februari + mars) upp med totalt 36.000 personer.

Inom den privata sektorn ökade sysselsättningen med 273.000 och inom den offentliga sektorn med 15.000 personer. Den privata tjänstesektorn ökade sysselsättningen med 220.000 personer och de varuproducerande sektorerna med 53.000 personer. Byggsektorn fortsätter att överraska på uppåtsidan med 32.000 nya jobb under april.

Arbetslösheten minskade med 733.000 personer mellan mars och april, eller från 6,7 till 6,3 procent av arbetskraften. Det är den lägsta arbetslösheten sedan september-2008. Enligt den hushållsenkät som ligger til! l grund för arbetslösheten så minskade sysselsättningen med 73.000 personer (+288.000 enligt företagsenkäten) men eftersom utbudet av arbetskraft minskade med 806.000 så minskade arbetslösheten med 733.000 personer.

Dagens arbetsmarknadsstatistik indikerar en mycket hög BNP-tillväxt under andra kvartalet 2014 efter den oväntat svaga tillväxten under första kvartalet. Det är främst den privata konsumtionen och byggsektorn som gynnas av den starka arbetsmarknaden.

Trevlig helg!

Ps. Det jag noterar är att löneinflationen kom in sämre än väntat. Jag menar, det gör ju inget att det skapas en massa jobb om det inte leder till högre löner, men den är knappast troligt i längden ds.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Stark NFP

  1. Fredde skriver:

    Goldman’s Hatzius on jobs & GDP:
    http://video.cnbc.com/gallery/?video=3000271835

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.