Jag får inte ihop det!

Retail aktier i USA har haft en riktigt ruggig relativ avkastning den senaste tiden. Samtidigt har inte Michigan index, som normalt sett är väldigt bra på att fånga de amerikanska hushållens confidence, och därmed köplusta, reagerat utan är på en fortsatt hög nivå.

Vad betyder detta? Tja detaljhandels analytikerna menar att markanden börjar prisa in högre räntor, och en mer hökaktigt FED, vilket då skulle påverka konsumtionen negativt….. men samtidigt finns det ju väldigt lite som pekar på det!!!! Eller är det så att marknaden tror att den amerikanska ekonomin ska falla tillbaks i svag konjunktur igen? Det är ju också ganska spekulativt! En tredje förklaring, som känns mer rimlig, kan vara att Retailaktier har varit för högt värderade rel övr marknaden och därmed är det värderingen som anpassat sig, dvs de handlar inte så mycket om att utsikterna för de här bolagen ska förändras särskilt mycket.

Namnlös1813

Chartet pekar på att Michigan fullständigt kommer packa ihop ner till gamla krisnivåer… det känns ju inte så rimligt idag. Men om det händer…. ja då är vi in Deep shit.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.