Viktig chart att hålla koll på närmaste året

Om du har din valuta pegga mot en annan, så gäller det att du har rejäla reserver i den andra valutan, så att du kan försvara din fasta växelkurs. Det har Kina. De har en jävla massa dollar. Det mesta parkerat i Amerikanska statspapper. Reserven har vuxit senaste 10 åren…. men sedan en tid har vi sett lite av ett paradigm skifte. Om trycket på valutan blir för stort, dvs om det kostar centralbanken för mycket att förvara peggen, då väljer man istället att justera ner peggen. Devalvera alltså!

Som ni förstår är detta rätt viktiga saker att hålla koll på idag. Marknaden uppskattade ju inte devalveringen i augusti direkt, så om den här sjunker för snabbt… då kan det framkalla fler devalveringar. Jag har inte facit, men jag tänkte kasta ett öga på den här en gång i månaden.

Namnlös2103

Så här säger DB:

During the month of September, China’s FX reserves shrank by $43.3bn (to $3.514tn), a slowdown relative to the $93.9bn outflow in August but nonetheless more evidence of domestic currency support from the PBoC. More telling is the quarterly drop of $180bn, the most with data going back to 1995 with reserves now at the lowest since July 2013. This is going to be a very important release going forward

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.