Fredag, och alla är glada!

Först vill jag bara att alla uppmärksammar gapet på 1360. Klar risk för att det behövs stängas.

Stängning över 1385 är ju naturligtvis positivt, men jag tror potentialen är ganska begränsad till 1400ish. Kanske rent utav 1450 om man stretchar det. Vid de nivåerna kommer också happiness vara hög, och marknaden överköpt! Alltså, troligtvis fint säljläge. (även om jag hoppade av redan på 1383). Personligen kan jag leva med om vi går till 1400 och sen vänder ner, men går vi till 1450 så var det ett misstag att hoppa av vid 1383.

Kom ihåg, SPX världens mest studerade index, ÄLSKAR att finta. En köpsignal är oftast en kort säljsignal, och tvärtom. På lite sikt däremot kan de funka. SPX tog sig över högsta nivåerna igår, stängde starkt, och passerade Dec15 rörelsens Fib50% nivå….. det är därför alla är så glada nu.

MEN, jag noterar att Brenten är pigg (noterat 36,17) men ännu inte brutit upp riktigt. Möte i mars mellan oljeländerna. Det är många som hoppas, men betoning på hoppas. Ett brott över 36 kan ta oss rätt snabbt till 38-40ish… vilket skulle ge aktier en sista knuff uppåt, kanske mot 1400/1450. I förlängningen är det bra att vi bryter intervallet -36…. men vi behöver även bryta den fallande maj15 trenden. Så på kort sikt ska man utnyttja brentens optimism till att sälja, men på lång sikt till att köpa.

Jag noterar att US2yrs bonden ligger och harvar kring 0,74%… hade det varit riktig risk on så hade den legat över 0,80%. Vi får se, de kanske laggar. Men gör de inte det, så bekräftar de inte riktigt börsernas optimism. Den kan vara laggande dock!

Vidare noterar jag att glädjen kring Industri sektorn igår är ganska överdriven… se chart nedan.

Namnlös2233

Missförstå mig inte. Jag tror visst att OMX kan nå 1450-1600 under våren, april/maj. Visst, det krävs ett ändrat sentiment, vilket framförallt kräver en olja på 40+… men i det korta perspektivet så kan det bli värre innan det blir bättre. Men som sagt, man kan aldrig vara säker, så jobba med stopp loss åt båda hållen!

Trevlig helg!!!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.