Rörigt – vänj dig!

Den preliminär Service PMI siffran kom in svagt vilket höll nere i marknaden, men så kom US DOE rapporten som visade att efterfrågan på soppa tagit rejäl fart, och i ett nafs vände marknadssentimentet. Två lärdomar. Oljerelaterad data är fortfarande leading. Det finns pengar där ute som är sugna på avkastning när de tycker det finns förutsättningar. Det senare bådar gott givet att datan inte fortsätter söderut under våren.

Nästa vecka kommer det in viktig data i form av jobb och PMIs. Den officiella PMI Service siffran blir troligtvis inte bra

Namnlös2219

Trots den muntra bensin datan så harvar Brenten på där den gjort senaste veckan…. ingen riktning där inte!

Kina hade en svag natt. Varför? Tittar man på Renminbi spot försvagades den något…aldrig bra. Men ingen jätterörelse. Varför den försvagades vet jag ej, men jag läste att det handlade om oro för ekonomin, gäsp!

Anmärkningsvärt är att US2yrs inte stiger trots stark stängning i USA. Dvs ingen Risk On så här långt.

Starten i Stockholm blev därmed lite fesljummen kan man säga. Vi har stöd kring 1322-1325. Fib50 vid 1316… så egentligen kan man säga att hela 1316-1325 är stöd. Därefter väntar gap 1286. På ovansidan har vi motstånd kring 1350.

Analysen är alltjämnt att så länge som oljan är leading av fundamentala skäl, och så länge som Brenten håller sig mellan 30 och 36usd, så kommer vi ha en sentimentsdriven riktningslös varannandagsbörs där vi lika gärna kan nå OMX1400 som OMX1250… och där den tradingbenägne säljer in i happiness och köper in i sadness.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rörigt – vänj dig!

 1. Bates skriver:

  Hej,

  En fråga. Hur mycket brukar faktiska PMI avvika mot preliminära?

  Stort tack för en bra blogg. Får mina gamla NEK-professorer att blekna in jämförelse.

  Mvh

  • GaStan skriver:

   hehe tack.

   Diffen brukar inte vara så stor mellan faktiskt och preliminär PMI. Däremot kan det vara diff mellan ISM Service och PMI Service…. där den förstnämnda fortfarande har lite större tyngd!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.