Risk off tilltar

Det har kommit service PMIs från tjänstesektorn som ingen bryr sig om.

Från Kina kom den in på 52,7 mot fg 51,2.. ok
Europa kom den in på 52,8 mot väntat 52,4 och fg 53,3… ok
Från USA har vi dels Markit Service PMI som kom in på 51,4 mot väntat 51,3 och fg 51,3 samt ISM Non Mfg som kom in på 56,5 mot väntat 53,3 och fg 52,9… svinbra.

Behöver jag påminna om var i den amerikanska ekonomin som jobben skapas???

På fredag kommer jobbdata!!!!

Hade marknaden bara tittat på datan som inkommit senaste veckorna så hade det varit happy Days. Men istället är det risk off. Man köper säkerhet, dvs amerikanska statspapper, vars räntor trycks ner. Nu senast var 10-åringen nere på All Time Low 1,32%. Men det är inte bara låga räntor. Spreaden mellan långa och korta, oavsett om man tittar på 10år-2år eller 3månader-2 år har totalt planat ur…. vilket bara betyder en sak. Marknaden tror antingen på riktigt skitkonjunktur på sikt. Alternativt är de bara rädda och köper trygghet. Ibland faller båda in… ibland en av dem. Ibland ingen. Givet guldets styrka så är det Risk off…. huruvida det är berättigat eller ej är klart osäkert!

OMX hade gärna fått vända upp med kraft från 1290-1310 om vi skulle tro på den tekniska traden i närtid. Det har den inte gjort, varpå jag står utanför ett tag till. Bryts 1346 så har vi sett botten, och det är den första riktiga köpsignalen. Men den ligger ju en bit upp så vi får se….

Dax handlas under 9,500 vilket är svagt. Den har en massa gap både där uppe och där nere så det är svårt att ta ut riktningen.

SPX har gap både på 2,036 och 2,098…. det är svårnavigerat.

Det är ett klart svaghetstecken att datan är så pass stark, men ändå skiter marknaden i det. Det betyder att svagt kan bli svagare…. så jag står utanför ett tag till. Ska bli intressant om vi kan få ett återtest av 2047 området… då laddar jag hanen.

all in BUY gäller naturligtvis om Dax stänger 8,967 gapet… dock med Stoploss

Vi får inte glömma att vi befinner oss i en fallande trend sedan april-15…. och det är fullt möjligt att vi står inför det sista stora benet nedför och nya bottnar…. kanske ända till OMX 1100-1150. Dit ner vill du inte sitta fullinvesterad! Detta är dock inte base case så länge som 1247 håller för stängning.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Risk off tilltar

  1. Wilko skriver:

    Risk off, eller diskontering av att det kommer bli materialbrist i hela världens räntemarknader när nya massiva centralbanksstimulanser sätts in? Kanske både och, för det förefaller inte helt otroligt att vi börjar närma oss en punkt där centralbankerna blir av med sitt oberoende. Och då sitter vi verkligen i knät på politiker som vill säkra omval. Antingen krasch eller så får vi sjuk bubbla á la Nifty Fifty med PE-tal på 40-50…. Väldigt svårnavigerat. Just nu går jag mest bara with the flow

  2. Nu kanske inte alla gillar trendlinjer, än mindre charts med logskala, men om vi fortsätter falla så kommer jag i alla fall titta lite extra kring 1150 (+- 25) där trendlinjen som förbinder bottnarna från 1993 och 2008 möter upp…

  3. Risk off? skriver:

    Risk off? USA slog ATH igår. Snarare Risk on. SP500 uppe i 2129!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.