Trump – upp som en sol, ner som en pannkaka

Tittar man på Eur/Usd, Dollarindex (DXY) samt 10-2 yrs Treasury spreaden osv har de alla kommit tillbaka till nivåer som rådde precis efter valet. Den så kallade Trumpismen är nu i stort sett helt reverserad. Dock inte på börsen om man ser till SPX. Därför är det viktigt läge nu. Ryker Trump så finns det mer nersida, gör han inte det kan detta vara ett köpläge.

Svag realekonomisk data under Q1 samt alla hans skandaler, uttalanden och det faktum att han har levererat noll och inget har bidragit till att Trumpismen är som bortblåst. Förväntningarna blev inget annat än just förväntningar. Nu är det till och med osäkert att han få sitta kvar som president.

Samtidigt har jobbdatan piggnat till, Atlanta GDPnow pekar på att ekonomin i Q2 är på väg uppåt och rapportsäsongen var inte fy skam även om den inte ledde till några större upprevideringar av 12m Fwd EPS.

https://www.frbatlanta.org/cqer/research/gdpnow.aspx

Säg att den här stämmer. Hur tror ni NFP kan komma in om två veckor då? Givet rådande syn på USA, hur tror ni marknaden reagerar då?

Q1 är ett förlorat kvartal, men frågan är hur resten av året kommer att bli. Särskilt relativt förväntningarna som nu kommit ner? Man är rejält avigt inställd till USA just nu. Senast i december var man mycket positivt inställd till USA och framtiden. Sedan dess är Världsindex oförändrat i SEK räknat. Nu börjar alla bli negativa…. betyder det att… ja ni fattar! Marknaden prisar in framtiden. Ibland har den rätt, ibland har den fel.

Philly FED kom precis in på 38,8 mot väntat 18,5 och fg 22,0. We are back on track! En mycket stark siffra. Sen är det som bekant bara EN regional siffra, som man kanske inte ska dra för stora slutsatser. Samtidigt är det ju bättre än om den kommit in på sub10. Just sayin´.

Ser man till OMX så har den tagit igen 50% av uppgången sedan April. Rent tekniskt har jag fortfarande siktet inställt på test av 1,722.  Stöd verkar vi ha hela vägen ner till 1590ish. Det ger alltså 1% nedsida och 8% uppsida. Det är rätt hygglig risk/reward att köpa nu alltså. Så är man tekniskt positiv, som jag är, så är detta ett köpläge. Samtidigt är det ju superviktigt att jobba med någon typ av stopp för håller inte de här stödnivåerna så kanske marknaden är inne på att prisa in ett dassigt 2H17 och då ska man stå utanför.

När man tänker stopp kan man även snegla på SPX, där vi har stöd vid 2330 samt 2280. Håller inte dem är risken stor att vi ska ner ända till Trump botten vid 2080-2107, dvs ca 10-12%. Dit ner ska vi inte sitta med!!!

Själv sitter jag redan i marknaden rent tekniskt med en stopp på 1575. Jag kommer troligtvis lyfta SL en bit relativt snart.

Nu kommer våren…. köp och vad glad tekniskt för där ser risk/reward bra ut. Men stå utanför fundamentalt, för där är risk/reward den motsatta!!

Namnlös2619

 

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Trump – upp som en sol, ner som en pannkaka

 1. Jonas Gustafsson skriver:

  Läser idag på SvD att de tror på 10% uppsida i USA om Trump ryker……

 2. Jonas Gustafsson skriver:

  Yes, min tro också

 3. Stefan Östergren skriver:

  Figur 7 och 8 såg iaf bra ut!
  Annars tycker jag det är risky att handla på tekniskt trots att man är fundamentalt baissad.
  Att det studsade upp nu i Sverige på en lugn öppning US var väl tämligen väntat. Nu är frågan vad som händer i US fram till stängning.

  • GaStan skriver:

   Precis, stoploss e key

   Jag anser att om man e F baiisad med T haussad ska man ligga neutral…. vad det är upp till var och en att bedöma.

 4. Benjamin skriver:

  Funderar lite över graf 7/8.Hur är egentligen tillgångssidan fördelad? Är det framförallt bostäder och andra konjunkturkänsliga tillgångar som präglats markant av det låga ränteklimatet?

  Tänkte även fråga ifall du har något tips angående alternativ till terminen för index exponering? XACT OMXS30?

  Mvh

  • GaStan skriver:

   Graf 8 handlar mest om att värdet på bosätdernarepat sig… så lika fort som det gått upp, lika fort kan det gå ner såklart.

   Den vänstra är mer intressant då den bygger dels på bättre inkomster , men även att subprime låntagare försvann efter Lehman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.