Dagens skörd

Jag utgår från att Tyskarna inte ställer till det imorgon utan att EZ optimismen fortsätter ett tag till. Successivt kommer blickarna att flyttas mot USA och kommande budgetåtstramningar. Men jag tror även att makrodatan kommer få större genomslagskraft än vad den hade exempelvis i augusti/september, då faktiskt marknaden tog dålig data med en axelryckning.

Nedan index gör mig lite illa till mods, och det är hög tid att ledande makro börjar performa…. särskilt med tanke på EZ optimismen som florerar just nu, och som borde påverka sentimentsfrågor som ex ”vad tror du om läget om 6 månader” positivt.

Nu precis kom data från Kina;

M2 13,5% YoY mot väntat 14,0 och fg. 13,9… rätt svagt

New Loans kom in på 704bln mot väntat 600 och fg. 540.. rätt starkt

All in all behövs det mer stimulus!

En annan grej jag har highlightat tidigare är vikten av utdelnningar. Payout i USA ligger på ca 30%, den har varit uppe i 40% som mest senaste åren, och går man längre tillbaks så når man 50%. Ponera astt bolagens Cap ex behov är ganska begränsat även under nåt år till, samt att nettoskulden förblir låg. Var ska de göra av alla pengarna? Jag tror en del aktieägare stressar fram högre payout. Idag kan du sätta ihop en portfölj med 3-4% yield rätt lätt. Säg att man successivt höjer payout, ja då är det inte omöjligt med en portfölj med 6-7% yield på sikt. Detta utan att räkna med något vinsttillväxt!!! Detta tycker jag är ett case som talar för aktier, även i en LTG miljö!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.