Dagens skörd

Tyska Konstitutionsdomstolen dömde till ESMs fördel. Detta var väntat, men ändå en EXTREMT viktig pusselbit!

http://www.zerohedge.com/news/karlsruhe-decision-german-taxpayer-pillage-can-continue-conditions

Marknaderna fortsätter uppåt, och OMX har bla. stängt sina gap på 1063 och 1080. Nu är vi helt gapfria. Nu väntar förra toppen på 1094, som jag förväntar mig att vi fixar, sen fallande motståndet kring ca 1100. Det finns även potential, särskilt om det kommer nåt nytt, att vi orkar nå gamla toppen på 1128, som dessutom är taket i stigande trend (se chart nedan). Huvudsceanriot är att vi vänder ner från att ha toppat ur kring 1100-1130. Därefter följer en lugnare period innan vi tar nya tag mot vårt slutliga target 1183. Det senare kräver dock att makroindikatorerna vänder upp på allvar, inte bara slår förväntningarna som surpriseindex visar. Viktigt stöd vid en range bound rekyl är 1060. Så länge som dagens underliggande optimism finns där så lär det stödet hålla! Efter det har vi 1050-1055, 1028 samt hela området 990-1020. MEn som sagt, så länge som vi har optimismen kring EZ paketet, och om Makro surpriseindex vill fortsätta att stiga….och FED inte strular till det… ja då borde rekylerna bli ganska klena!

För att kunna ta oss mot 1183 behövs mer än FED och EZ stimulanser. Då måste makrosurpriseindex stigande trend slå över i ABSOLUT bättre signaler från makroindikatorer, som i sin tur gör att earningsrevisions helst vänder upp, men minst planar ut. Där är vi inte ännu!

Imorgon väntar FED möte!!!! Mitt bet, som är lite contrarian tror jag, är att det inte blir av. Mina tre skäl, 1, tillväxten är svag men det är knappast recession och den svaga tillväxten på sistone har framförallt varit påverkad av Kina och Europa. 2, Core inflation är för hög för att stimulera och 3, EZ frågan har varit den stora knäckfrågan och den går nu mot rätt håll….

http://pragcap.com/is-qe3-justified-a-comparison-with-2010

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.