Dagens skörd

Tekniskt har man inte haft många rätt…. marknaden saknar stryka och vi tappar några punkter varje dag. Trenden sedan maj ser bruten ut, det är många som ser det. By definitiion borde man därför rekylera 50% alt 38,2% av hela uppgången vilket skulle ge ca 1050 och ca 1030. Men jag skulle inte bli ett dugg förvånad om detta är en fint, och att det vänder upp närsomhest. Jag är frestad att titta på FIB50% nivån mellan botten 941 och toppen 1183, vilket är 1062… dvs där vi är idag give and take. Jag gillar också tanken på 1119 som fib50 nivå, där 1183 är target, och därmed botten kring 1055. Rekylen mäter också ca 6% från 1119, vilket är ganska mycket om man betänker att det ser bra ut fundamentalt!!! Men med tanke på mitt TA resultat så gör ni bäst att inte lyssna alls. Låt mig slutligen bara säga…. så länge som 1029 inte bryts, är jag tekniskt positiv, och jag tror rent av att man kan köpa idag. Men vad spelar det för roll… man sitter ju fullinvesterad med fokus på 1183 sedan en tid 😉

Fundamentalt är jag fortsatt postivt, även om jag förstår CS i sin veckogamla rapport att börsen skulle gå in i ett något lugnare tempo kortsiktigt. Det här är det viktiaste ur den rapporten!!

Fonder och hedgefonder är trots sin defensiva positionering, ganska positiva om du frågar dem. Det borde leda till måttliga rekyleer….

Visst utflödena har varit kraftiga ur Euro aktier…. men den senaste månaderna har de faktiskt varit rejält positiv… en del optimism inprisad?

Även flödena till RISKON tillväxtmarknaderna har varit bra…

och säga vad man vill om optimismen för europeiska aktier… ledande datan har inte vänt upp!

Många gnäller över earningsrevisions… och jag håller med, men faktum är att de har studsat (breadth alltså, inte totala EPS) och det fortsätter förhoppningsvis i takt med att ex ISM New order blir bättre.

Vi får inte heller glömma att småföretagen vill anställa och konsumenten är mer positiv än på flera år.. i USA alltså!!! Europa är andra bullar!

och mycket pekar på att ISM ska fortsätta uppåt, särskilt om råvarupriserna är leading..

Slutligen vill jag lägga fram en nygammal chart… vad tror ni driver multipelexpansion.. just det! Stigande inflationsförväntningar… och vad brukar QE åtminstone fungerar för.. just det, stigande inflationsförväntningar….

Trevlig kväll

ps. En stor anledning till min optimism grundar sig ju på att jag gillar paketet ”ECB OMT secondary market/ESM primary market”…. men jag underskattade helt marknaden behov att se det i praktiken, vilket bygger på att någon ber om det. Det känns väldigt jävligt självklart så här i efterhand… men just då, var det ju inget man tänkte på! Vadå, måste dem be om hjälp också? Det lär dem väl göra annars hade man ju aldrig behövt lansera ett paket 😉 ds.

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.