Dagens skörd

Man kan ju alltid famla efter halmstrå men dagens botten på 1056 är botten på en 1056/1119/1183 formation. 1050 hade varit snyggare då det är 38,2% korrektion (klassisk korrektion size i stigande trend) av 941-1119 rörelsen. Men som jag var inne på igår… det är svårt att säga. Trenden är dock stigande så länge som 1029 håller, och då gäller BUY oin DIPS, om man har några pengar att köpa för vill säga 🙂

Bank Assets / GDP%. Om ni får gissa Euroarea och USA…. hmm inte helt lätt. Se nedan. Vad betyder detta? Jo att Europeiska banker är jävligt leveraged (Assts/Equity) och oavsett konjunktur så kommer de närmaste åren handla om får ner risken i balansräkningarna. Som alla vet blir det inte tillväxt utan M1% tillväxt över tiden. Det blir inte heller någon M1 utan M2, och det blir inte M2 utan att bankutlåningen tar fart. Min poäng är att vi tids nog kan få fason på statsfinanserna i Europa, men tillväxten från privata sektorn kommer vara måttlig. USA har egentligen bättre förutsättningar för en recovery…

När Draghis stack ut huvudet och snackade i slutet av juli bottnade Eur/usd på 1,20. Sen dess har den stärkts med som mest ca 10%. Vad händer härnäst… tja kan det komma nåt från spanien som sedan uppfattas som positivt kan den nog stärkas något till. Annars kanske den vänder ner. Vad vet jag, valutor är omöjliga att prognostisera över tid. Hursomhelst… CS slår fast att bank generellt kommer gå dåligt om Euron vänder ner (logiskt), Att Euron borde försvagats betydligt mer i skenet av ECB balancesheet expansion. Euro var fairly valued kring 1,20. Ränteskillnaden mellan Bund och USBonds pekar på en svagare Euro och shortisarna har till viss del stängt sina possar sedan i somras. Vad innebär detta? Tja, kommer det inte nåt positivt från Europa snart finns det stor risk att Eur börjar tappa igen….

Slutligen, som jag var inne på innan. utlåningen har kommit igång i USA, medan den vänt ner i Europa. Helt i paritet med övrig data.

Godkväll!

Annonser

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.