Jag undrar hur många som tackar Bernanke?

Stockholms finansmarknad är ganska kylig fortfarande. Långfonderna ser utflöde, Hedgefonderna går rätt dåligt, ETF är konkurrensutsatta, Garantiprodukter går hyfsat men ingen guldrush… och sen har vi Fixed Income människorna. Där är det full jävla rulle!!!

Såg nedan chart av Goldman, som visar att FED har pressat undan investerarna från de säkra papperna och längre ut på riskkurvan… idag har alla koll på HY, HG och andra termer. Detta har naturligtvis även smittat till Stockholm där SKF, Astra mfl går till fina firmor och sätter långa obligationer till 2% (dvs Highgrade) och där mindre ljusskygga bolag går till mindre fina firmor och sätter en 3 åring till 8% (dvs High Yield). De som jobbar med detta tjänar pengar.

MEN JAG UNDRAR OM DE TACKAR BERNANKE EFTER EN BRA DAG PÅ JOBBET? DET ÄR NÄMLIGEN TILL STOR DEL HANS FÖRTJÄNST ATT DET FINNS EN STARK UNDERLIGGANDE MARKNAD.

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.