Oljan rallar, och börsen hänger på!!

Oljan rallar på och passerade Fib38% nivån vilket är ett styrketecken, då Fib38% brukar vara svårforcerat i en fallande trend. Just nu är vi på väg upp till nästa nivå, vilket sammanfaller med Fib50 och lite annat. Min bedömning är 47,50-48,50…. vilket kan uppnås inom de närmaste 2 veckorna.

Drar oljan dit så är det min bedömning att börser generellt hänger med. Men visst, lika positiv som man var kring OMX för nån vecka sen när det såg baissigt ut…. lika negativ borde man kanske vara nu när det andas optimism?

Det som gör situationen lite extra intressant är att oljan orkar stärkas, TROTS att Dollarn stärks. Man säljer amerikanska treasuries, och räntorna stiger. Det är mycket intressant och sammantaget ger det en signal om att börsen kan gå lite till.

För OMX hägrar såklart gamla toppen kring 1430, sen 1450ish och sen 1489ish.

Huruvida vi drar vidare eller ej beror såklart på oljan, men jag tittar gärna på DAX också. Tysken har alltså stängt sina båda gamla gap från månadsskiftet mars/april, men bildade ett nytt idag. Risken är stor att det kan stängas i korta perspektivet, vilket alltså fritt översatt till OMX kan göra att vi ska ner till 1360-1370 och samla kraft innan vi ska vidare. Lägre än så bör det inte gå givet att sentimentet är intakt. SL sätter jag till 1323-1330. Går vi under detta så är det nåt annat på G.

Sett på ett par veckors sikt vill jag att DAX bryter upp ovan 10k utan några gap bakom sig och går mot fallande April15 trenden, samt det gamla gapet 10,743. För detta krävs såklart en Risk on miljö, som beror på hur data kommer in, Q4 rapporter genomslag på FY16 vinstförväntningar samt en olja som håller sig…..

Oljan knallar på, trots att dollarn är stark, och jag undrar om man inte bygger upp förväntningar kring OPEC mötet? Det riskerar att bli magplask och leda till rekyl. Jag hoppas den blir kort och intensiv. Förstår inte hur man kan ha förväntningar inför detta möte? Ovanpå detta verkar marknaden toklång i olja, så det finns att ta av på nedsidan. Rent tekniskt är det inte heller säkert att 27dollar var botten, även om mer och mer pekar på det! Det som talar för en långsiktig botten bygger på att:

1, Rigcount har fallit otroligt mycket, och bör ge genomslag
2, Supply-Demand spreaden ser inte så kul ut, IDAG… men drar man ut den något, dvs tittar ett år bort, så har den på senare tid smalnat av.
3, Lagernedgång
4, Crackspreaden har gått ihop
5, Kinas import att råolja har ökat kraftigt
6, Dollar försvagning (även om den riskerar att bli den motsatta om FED slutar vara duvig)
7, Amerikanska hedgefonder var långa US Energy HY Bonds, och blankade oljekontrakt… det bidrog till fallet.

För att nämna några faktorer.

Som sagt, jag är försiktigt bullish men ödmjuk. What can I say. Hade känts fräscht med en pigg vårbörs och topp i april/maj/juni…. för att sen göra en utförslöpa framåt oktober. Rent tradingmässigt alltså!

Njut av våren

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.