Valutamarknaden är smart som fan

Dollarn är nere på 7,90kr mot kronan. Huaaa! Men samtidigt har du Fib38% här, plus trendgolvet i den fallande trenden. Vi får se! Mot euron, som är den verkligt viktiga bryter den upp och handlas nu på 1,16. Högsta nivån sedan Aug15. Den finns motstånd här och ända upp till 1,18. Tekniska finter är vanligt! Motsatsen till magkänslan brukar vara rätt!

Ni kanske ser nåt jag inte ser? Men Dollar försvagningen bygger på Yellens duvighet. Den har pressat ner räntorna i USA. Det gör att (Real-) Räntespreaden mot omvärlden förändras på ett sätt som försvagar dollarn. Har Yellen fog för sin duvighet? Ja ser man till Q1 så har hon det. Ser man till löner och kärninflation så har hon det. Men jag tror risken för att det är nya bullar om ett halvår är rätt hög.

Valutamarknaden är smart, glöm inte det. Den är troligtvis smartare än du. Det är till och med sannolikt. Det känns som att vi snackat ”dollar försvagningscaset” i ett par få veckor… men faktum är att usd/eur har försvagats med 10% sedan december15 då den stod i 1,05. Yellens duvighet är till stor del inprisad.

Även om USA kommer falla sönder och samman så tror jag på studs, innan det ska falla vidare. Sen tror jag inte USA kommer falla sönder, men det är en annan femma. Point being. Det naturliga känslan just nu är att omfamna marknadens naturligt baissiga syn på Dollarn…. just därför är det fel!!!!! Valutamarknaden är sjukt jävla duktig på att få dig att fatta fel beslut!

Studsar dollarn, så studsar räntorna, så studsar OMX….. väldigt enkelt. OMX har stöd här kring 1323-1330. Jag är inte säker på att detta är botten, men det är förbaskat good risk/reward att gå in där kortsiktigt. Vi kanske  ska göra nya bottnar, eller åtminstone täppa gap… men skit i det. Studsa ska det! Marknaden är dessutom rejält översåld.

Men vad vet jag… jag ligger redan fulltankad. ”En annan Fredde” måste jag ge cred… han tolkade in marknaden helt rätt. Köper du här, eller du tror på lägre kurser, gaptäppning och nya bottennivåer?

Från Kina kom Caixin Mfg PMI in på 49,4 mot väntat 49,8 och fg 49,7…. sådär!

Renminbi handlas oförändrad, så det var ett No Event. Kina just nu är ett No event. Allt handlar om Yellen och hennes skeptiska syn på amerikansk konjunktur….

Oljan kan ha toppat ur på kortsikt. Det var en snygg topp i så fall. Det finns risk att den ska ner ända till 40,5ish, dvs Fib38%, av senaste uppgången på lite sikt. Detta lär inte hända med en svag dollar…. däremot med stöd av en stark!!!

Jag kommer vara borta under resten av veckan, men det rullar in en del data och det känns sjukt skakigt. Till den mer försiktige skulle jag vilja säga, avvakta och invänta styrka innan du hoppar på. Problemet med den strategin är att potentialen är begränsad. Dvs dagen det vänder så kan vi stänga +3%. Dagen efter när du funderar på att hoppa på så öppnar det upp 2%… och vips handlas vi på 1400. Eftersom jag tror potentialen är begränsad till 1450-1480…. så blir det klen return. Den typen av marknad som vi har fordrar nästan att man har järnmage, köper lågt när alla tycks sälja, och hoppas på uppställ… och säljer när alla är happy! Då skapas avkastning. Men det är risky business. Alternativet är nästan att stå utanför….

Njut av våren!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Valutamarknaden är smart som fan

 1. En annan Fredde skriver:

  Köpte halv size i fredags för att risken för dagens släpp var påtaglig. Samtidigt var jag inte beredd att stå utanför med anledningen du ger ovan. Vid stopp alltså med utrymme att köpa mer. Just nu avvaktar jag men har inte mycket tolerans för mer nedsida.

 2. Fredde skriver:

  Vad tror ni om QE4? Tänker att om marknaden prisar in höjning först i maj 2017 så borde det vara dax att stimulera ekonomin mer

  • GaStan skriver:

   Inte särskilt troligt, Q1 var visserligen svagt, Q2 lite starkare, men 2H16 förväntas bli bättre. Jobbskapandet är ok, inflationen har inte vänt ner.

 3. Fredde skriver:

  En fundering – om yellen stimulerar med lånade pengar, och pengarna kommer från framtida vinster så borde väl börsen gå ner när hon stimulerar ekonomin förutsatt att marknaden prisar in framtida vinster

  Eftersom börsen är på att time high så verkar det resonemanget inte hålla. Eller är det att vi saknar alternativ.

  • GaStan skriver:

   Lånade pengar! Njae. Hon kan i teorin sluta rulla över sina Tresury/MBS Bonds när de förfaller. Sen ta pengarna och makulera dem. Dvs omvänd QE, och då återställs hela hennes balansräkning. Vad som då händer är att privat marknaden måsta ta hennes obligationer, givet att Obama inte väljer att köra kraftiga budgetöverskott, vilket inte är troligt. Privatmarknaden kommer kräva MINST inflation + riskpremie. Räntorna kommer alltså att stiga, varpå privatsidan säljer av andra tillgångar, som går ner i pris, och köper Trs Bonds.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.