Har dollarn toppat?

Dollarn var uppe i 1,037euro. Var det toppen och nu är det styrka som gäller igen? I mars hade vi björnrally på SPX, då gick dollarn från 1,08 till 1,12. Sen blev det dollarstyrka och baisse igen. I maj hade vi också ett litet björnrally, och då gick dollarn från 1,04 till 1,08. Och nu senast har vi haft ett björnrally sen mitten på juni, det största och längsta så här långt, samtidigt som dollarn gått från par 1,00 till nästan 1,04. Är det dags för dollarstyrka igen, och ny baisse.

Visst, svårt att träffa exakt topp och så och visst kan dollarn få sig ett sista ryck och dra med sig SPX upp 2-3% till. Tekniskt ser det ju nästan ut så. 3

Men om man målar med den stora penseln så sjunger vi på sista versen.

Eller, vissa hävdar att FED Pivot i mitten på juli ändrade allt. Dvs vid de senaste björnrallies så avlöstes dom av dålig data och hökig FED, som tvingade in oss i björnmarknaden igen. Nu har FED vänt på klacken, och inflations och tillväxt data pekar mer i rätt riktning. Så visst kan dollarn tvingas ner mot par igen, men styrkan är i prinicip slut och man borde kratta efter fallande räntor och svag dollar… dvs om man zoomar ut lite så ser man 1,08/1,12 osv…. och om detta händer så kommer aktier, efter viss Fib38/50 rekyl av juni uppgången återvända till hausse. Baissen är slut.

Jag vänder mig mot detta. Inte minst för att värderingen är FUCKED.

Men även för att jag tror på recession, och det bara är en tidsfråga innan dålig data – bra börs slår om till dålig data – dålig börs. Dålig data fram till nu har varit bra för att svag tillväxt, ger lägre beställningar på varor, ger lägre efterfrågan på råvaror, råvaror faller, tillverkningen blir billigare, inköpen blir billigare, företag slipper höja priserna, inflationen går ner, centralbanker kan tagga ner lite, räntorna faller… och aktier blir intressant igen. Absolut, allt annat lika är det bra för värderingsmultilplarna när räntorna faller. Vilket jag tror de kommer fortsätta att göra. Men värderingsmultipeln måste sättas samman med en vinstprognos, för att få en börskurs. Den vinstprognos kommer må dåligt när tillväxten bromsar in. Därför kommer till slut dålig data ge dålig börs.

Kommer vi däremot få bra data, vilket jag inte tror, så betyder det att köpkraft finns kvar. FED kommer inse att företag höjer priser så länge som kunderna ser hungriga ut… och då kommer inflationsnarrativet tillbaks i marknaden. Så det är enligt mig en loose loose sitaution.

Jag tror att råvarupriser ska ner under andra halvåret. Det har redan börjat. Stök med Ryssland i vinter kan dock temporärt tvinga upp energipriser, och göra inflationen sticky…. detta kommer inte göra saken bättre.

Recessionsoro, på riktigt alltså, ger alltid fallande räntor och stark dollar. Jag tror på båda dom här.

OCH återigen… Fel värdering idag.

Eller kan man vända på det och säga att SPX nivå idag implicit innebär en US10yrs på 2% när den ligger på 2,85%. Tro mig, vi är på väg mot 2% men jag tror att marknaden kan ha överskattat hur snabbt och friktionsfritt det blir. Dagens index nivåer öppnar inte upp för att inflationsnarrativet gläntar på dörren, även om det så är ytterst tillfälligt!

Marknaden är överköpt och trots att det finns 2-3% kvar på uppsidan så står vi inför rekyl.

Uppgången sen juni har varit en riktig pain trade. De som legat på aktier låg även på aktier för ett halvårsen när SPX stod i 4,800 enkelt uttryckt. Och de vill lika lite som då sälja idag. Det kan vara att man har 10 års horisont. Att man inte vill köpa/sälja billigt/dyrt för man inte tror man kan tajma marknaden, att man är passiv by nature, att man faktiskt inte tror på VINST recession… och de som VILL sälja idag har inget att sälja för då de stod utanför marknaden i juni, med sikte på lägre nivåer längre fram. Det som drivit upp marknaden är stängda blankningspositioner, och andra snabba pengar. Ett riktigt björnmarknadsrally, men också en riktig pain trade.

Tycker inte det ser kul ut när jag tittar in i september/oktober. Men jag har inte mycket at sälja! Tyvärr! Den här trejden, vi kan kalla den för ”bye bye inflation”, hade jag tänkt svinga in mig i från 3,500. Nu ser det inte ut så. Om vi når 3,500 så har den redan varit, och risken är att studsen därifrån blir mycket beskedligare då recessionsnarrativet börjar bita sig fast.

I veckan har vi OPEX på fredag (optionslösen), NAHB index, Retail Sales, Philly och Empire. Vi har även Jackson Hole i nästa vecka. Hökiga centralbanker kan få dollarn att stärkas!

Ha en fin vecka!

Tbc…

Empire PMI, som mäter aktiviteten i New York området kom precis in på -31,3 mot väntat +5 och fg +11,1. Den kraschar och visar på KRAFTIG avmattning. Typ ISM Mfg i nivå med 40-45. Siffran är inte lika dålig som Covid 2020 men väl i nivå med Lehman 2008. New York kommer vara i recession innan årets slut. Mark my words!!!!!

NAHB index kom in på 49 mot väntat 55 och fg 55…. det rulllar!!!!!! Fastighetspriserna kommer vara helt jävla annorlunda om 12 månader. Samma grej som i Sverige, fast lagging.

——————-

Goldman har tittat på Bear markets, och mer specifikt björnmarknads rallyn senaste 45 åren.

De vara i snitt 40 dagar. De uppmäter i snitt 13%. Cycliskt går bättre än Defensivt. Det är jämnt skägg mellan Growth och Value, EM vs DM, Small cap vs Large Cap samt att US10yrs har ingen statistisk förändring. Dvs det går inte att säga att US10yrs alltid går upp eller ner vid ett rally.

Så nu vet ni…. imorgon kommer Retail Sales!

————

Torsdag,

Retail Sales kom in 0,0% MoM mot väntat 0,1 och fg 0,8. Ex Autos kom den in på 0,4 mot väntat -0,1 och fg 0,9. Vad vi ser nu är hur detaljhandeln börjar snurra runt 0% i årstakt, mot tidigare 5-10%. Givet inflation där ute, så kan man säga att tidigare låg real detaljhandel kring nollan, dvs man sålde lika mycket i volym som tidigare korrigerat för priserna, men nu börjar den reala så sakta gå mot negativ. Dvs man säljer färre i volym, fast multiplicerat med höga priser, så blir det okej i nominella termer. Den fallande volymen är alltså det vi ser i ex ISM Mfg New Orders, eller svag Empire här i veckan. Det är detta man känner av i Asien som leder till fallande råvarupriser. Detta kommer fortsätta, så länge som köpkraften inte lyfter och kompenserar. Men det ser mörkt ut, för det kräver att jobben fortsätter komma in starkt, att lönerna fortsätter klättra, att räntorna vänder ner med kraft och Biden börjar köra kraftfull finanspolitik. Inget av detta är sannolikt.

Idag kommer Philly, som var svag sist, och givet Empire i veckan, så borde den bli svag!

Philly FED kom precis in på 6,2 mot väntat -5,0 och fg -12,3. Bättre än väntat, men nivån är fortsatt i paritet med en ISM under 50 skulle jag säga. Sammansättningen är stark då 6m Biz, New Orders, Capex och employment allt stiger. Medan prices sjunker. Snabbanalysen är, vi står inför en inbromsning i amerikansk ekonomi, men kanske blir den inte så snabb som många tror. Många tror på recession (YoY%) under Q4. Jag tror på det, men det kanske är för pessimistiskt? I så fall betyder det att efterfrågan inte faller tillbaka så snabbt som många hoppas på och då kommer företagen känna att de har princing power mot konsument, vilket skulle kunna göra att inflationen INTE vill komma ner så snabbt som ex FED vill…. denna siffra, tillsammans med gårdagens detaljhandelssiffra, senaste jobbdatan är alla sådana som pekar på 75 punkters höjning i september. Men det är långt dit…. jag tror inte man ska övertolka dagens siffra.

Personligen tror jag att vi står inför recession, och i slutet kommer räntorna att börja slå genom med full kraft och då går det snabbt. Men data kommer inte försämras månad efter månad utan det är såklart en krokig väg nedåt.

Många verkar tro att inflation och räntor kan pysa ihop, samtidigt som bolagsvinsterna ligger kvar. Jag har fortfarande inte sett eller läst något djupare härledning av detta… och så länge som jag inte gör det så avfärdar jag det helt. Jag hävdar nämligen att ytterst handlar inflationsnedgången om att efterfrågan har vikt ner. Om detta fortsätter så är det såklart bra för inflationsutsikterna, men hur kan det vara bra för vinsterna? Det går liksom inte ihop!

Jag tror vi står inför en urtoppning sen blir det baisse fram till mitten på september/mitten på oktober.

I nästa vecka har vi Jackson Hole, flash PMIs, Core PCE samt Michigan… tbc

————–

US10yrs toppade på 3,50 och sen föll tillbaks till 2,50 i takt med att råvarupriser föll tillsammans med en del ledande indikatorer, svagare inflationsdata och inte minst för att FED sa i mitten på juli att man nu är nöjd med sin styrränta. Men räntan började stiga för man inser att även om FED inte är på autopilot att höja, så är man ändå kvar i det hökiga lägret. Räntan steg till 3% och tangerade Fib50. Jag tror rent tekniskt att vi står inför en svagare ränta nu….

Dollarn har också stärkts från 1,04eur till nästan par. Den är visserligen ganska överköpt nu, och kan göra en kort studs, men på det hela taget tror jag trenden är intakt där jag tror vi är på väg mot 0,96ish.

Summasumarum, så tror jag 10yrs kommer toppa ur och börja gå mot 2,50 samtidigt som dollarn går mot 0,96eur. Detta är risk-off i min bok, och givet överköpta börser så är vi på väg mot en större nedgång. Detta är inget nytt, jag har varit baissig sedan juli och legat helt fel och såg inte uppgången senaste veckorna. Jag var inte superförvånad över FED mötet, men jag förstod aldrig hur marknaden skulle ta det. Anyhow… när vi stänger september månad så tror jag inte folk är lika positiva som nu!!!

Trevlig helg!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

33 kommentarer till Har dollarn toppat?

 1. Johan skriver:

  Bra skrivet. Tycker många missar att även om vi mot förmodan undviker recession så tror jag inte att man undviker en VINSTrecession.

  Även om fed skulle pausa vid 3% fed funds så har vi fortsatt 95 miljarder QT som taktar på I bakgrunden och lägger locket på multiplarna.

 2. Adam skriver:

  Fantastisk blogg, stort tack! För en som är lite trög, varför är det så uppenbart att vinsterna ska falla h2/2023? Jag håller med om att börsen ser dyr ut om estimaten är 10-15-20% för höga, men hur är vi säkra på att så är fallet? Verkar ju som att bolagen trycker på rätt bra nu i kvartalet. Mycket tacksam om du bara vill gå igenom byggstenarna som ligger till grund för din pessimism!

  • GaStan skriver:

   Bolagens vinster är en funktion av bolagens försäljning, med sk. Operational leverage. Dvs om försäljningen faller med 5% historiskt så har vinst på sista raden fallit med 25%. Så tänk ett bolag som gör 100 i försäljning, 50 i kostnad, 50 i bruttovinst, 40 i fasta kostnader, 10 i vinst. Så faller Försäljningen med 5% till 95, fortsatt 50% bruttomarginal ger 47,50 i bruttovinst, 40 i fasta kostnader, 7,50 i vinst. Tapp 25% i vinst på 5% tapp i försäljning.

   Försäljning korrelerar med BNP tillväxt (YoY). Ett tapp på ett par procent i BNP YoY% ger oftast nästan det dubbla fallet i försäljning.

   Så om jag tror på recession nästa år, så tror jag att Sales krymper med några procent, och sen Earnings på detta.

   Anledningen att jag tror vi får recession beror på följande:

   Det finns 10 arbetare med 10 i lön, 100kr i inkomst. de betalar noll i räntekostnader på sina lån. De har 100 kr.

   Det gick bra tidigare för då fanns det 10 varor/tjänster som kostade 10kr styck. Dvs bolagens försäljning uppgick till 100kr.

   Nu har företagen höjt priset till 12 kr. Så det måste finnas 120 kr för att sälja samma mängd varor.

   Det funkade hyggligt ett tag när det 1, skapades jobb 2, lönerna steg, 3 räntekostnaderna var låga 4, budgetunderskotten var stora.

   Nu drar räntekostnaderna, jobbskapandet kommer upphöra, ingen stimulativ finanspolitik globalt, lönerna kommer bromsa in YoY.

   Detta gör att det inte kommer finnas 120kr, det kommer finnas 80kr. Som möter varor som kostar 12kr styck. Man kommer ha råd att köpa 7 varor på sin höjd mot tidigare 10. Recession ett faktum¨

   Under recession stiger arbetslösheten, och löneökningarna upphör i princip helt. Då minskar köpkraften ytterligare. Bollen är i gungning .
   Snabba svaret är alltså, vinsterna minskar för att vi hamnar i recession. Recession får vi för att räntekostnaderna ökar, budgetunderskott uteblir, jobbskapandet stannar av, och lönetakten minskar.

 3. Rasmus skriver:

  Tack för en bra blogg.

  Satt och funderade lite vad ”FUCKED” var en ackronym för. Det är alltid något man missar med ekonomi och akronym. 🙂

  Hur ser du på multiplar mot ränta? vad betyder en ränta på 2 % för börsens genomsnittsmultiplar?

  • GaStan skriver:

   Tack!!

   Jag vill ju att alla lär sig att förstå termen aktieriskpremie. Det är inversen av PE-talet… säg PE 20, så 1/20 = 5%. Även kallat för Earningsyield. Eller E/P%. Det är den yield du får om du köper en aktie givet en viss vinst.

   Är den hög eller låg? Beror på räntan… 5% är bra om räntan är 1%. Dålig om räntan är 10%.

   Så aktieriskpremien är Earningsyield minus Ränta.

   JAg gillar att använda 10 årig amerikansk statsobligation.

   Så säg 2% på US10yrs undrar du?

   Well… tittar man historiskt är en aktieriskpremie på 3,5% hyfsat genomsnittlig. Hela området kring 3-4% är rätt fair. ÖVer 4% är billigt. Under 3% dyrt.

   Så 2% riskfriränta…. då måste E/P måste vara 5,5% eftersom 5,5-2=3,5

   Det ger PE-tal 18 eftersom 1/18=5,5%

   Så 2% ränta, ger PE-tal 18 som fair. Men det beror också på vinsttillväxt, så detta funkar som bäst på amerikanska marknaden. På marknader som inte uppvisar nån direkt vinsttillväxt, säg strukturellt senaste 10 åren… så blir samma mulitipel kanske 15.

   Dvs lägre tillväxt förutsättningar kräver högre aktieriskpremie allt annat lika.

   Var det svar på din fråga?

   • Rasmus skriver:

    Tack! Så en multipelkontraktion på 2-3 per procentenhet på räntan. Inte linjärt såklart, men bra som storleksordning.

   • GaStan skriver:

    Korrekt, mer 3 än 2 faktiskt. Så går räntan från snitt 3 till snitt 2, så motiverar det en multipel på 3ggr högre, säg pe 20 istället för 17. Problemet, med stort P, är varför räntan sjunker för det är ett uttryck för lägre inflation och tillväxt, och därmed lägre vinst. Lägre vinst betyder högre PE, allt annat lika. Kommunicerande kärl alltså!

 4. Östergren skriver:

  Antar att du menar lose lose? (så jag inte missförstår)

 5. Richard skriver:

  Tack för en riktigt bra blogg. Tittar du någonting runt olika marknader såsom USA vs Europa (Tyskland). Känslan är att inbromsningen blir ännu kraftigare i Europa pga de extremt höga energipriserna som bör slå hårdare på produktionskostnad samt konsumenterna möjlighet (samt vilja) att konsumera. I ett liknande resonemang som för SP hur ser du på DAXen? Tack

  • GaStan skriver:

   Precis,

   Earnings revision av stoxx600 ex commodities versus spx ex commodities har varit mycket svagare, därför har ex dax gått sämre.

   Tror detta fortsätter!

   Oftast tittar på SPX och härleder ex Dax. Dvs tror att spx fortsätter upp. Har de outperformat tidigare. Vad driver uppgåñgeñ? Growth el value factor osv

 6. Fredrik skriver:

  Hej igen! Såg ditt program på börsnack i Maj, intressant och intressant att lyssna på dig. 🙂
  Jo jag tänkte på siffran ovan ”Empire PMI” det låter som en väldigt drastiskt nedgång, kan du förklara lite mer vad detta kan innebära? Kan nästa steg vara i cykeln att skruva ner prognoserna och skära ner på verksamheten, hur ser dom andra aktiviteterna ut i andra delstater, vilka är dom största som är viktiga PMI data?
  Tack Fredrik.

  • GaStan skriver:

   Vad kul, tack!!!!

   Även Philly Fed som kom för en månad sedan visade på samma nedgång för Philadelphia området.

   Man ska vara ödmjuk, det är bara en månadssiffra, och för två delstater, men min tes är att verksamheten bromsar in rätt rejält i alla delstater, även om vissa går bättre än andra.

   Den här typen av ledande sentiments indikatorer bygger på fråge enkäter, och det brukar synas i hårddata först ca 3 månader senare. Det betyder att Q4 står för en ganska rejäl inbromsning. När detta händer brukar jobbskapandet avta med viss fördröjning, och då bromsar hela ekonomin in. När analytiker sedan inser att verksamheten bromsar in brukar de revidera ner sin försäljningsprognoser, som i sin tur sänker vinstprognoserna.

   Börserna brukar i vanlig ordning reagera cirka 6 månader innan vinsterna gör det… så börserna har en tendens att reagera hyfsat simultant med PMIs.

   Jag lyssnar inte längre på bolagsledningar för att få vägledning, då de i stort återger nuläget. Dvs när de blir negativa, så har börserna oftast diskonterat detta lång tid innan.

   Philly brukar man säga är som ett USA i miniatyr, Chicago likaså, så de är viktigare än många andra delstatsindikatorer enligt mig. Det är inte heller alla delstater, långt i från, som publicerar lokala index.

   Om en vecka vecka kommer det landtäckande index, som Flash PMI. och sen vid månadsskiftet kommer PMI och ISM.

 7. Bödd skriver:

  Tack för ett bra inlägg!
  Tänkte på din sista kommentar där kring fastighetspriser – menar du att priserna i Sverige kommer vara laggande eller USA? Alltså att Svenska bostadspriser bottnar om isch 12 månader och USA om 12 månader + lagging, eller tvärtom?

  • GaStan skriver:

   Tack själv,

   Nej jag menade att svenska priser redan vänt ner men att det ännu inte hänt i usa vilket är en överraskning, men det kommer. Vilka som bottnar först är svårt att säga…

   • Fredrik skriver:

    Såg detta nyss.. -> https://tradingeconomics.com/united-states/housing-starts Housing starts in the United States tumbled 9.6 percent month-over-month to an annualized rate of 1.446 million units in July of 2022, the lowest since February of 2021 and well below market expectations of 1.54 million. The housing sector has been cooling down amid soaring prices of materials and rising mortgage rates. Single-family housing starts sank 10.1 percent to 916 thousand, the lowest level since June 2020; and starts for units in buildings with five units or more slipped 10 percent to 514 thousand. Starts were lower in the Midwest (-33.8 percent to 139 thousand), the South (-18.7 percent to 710 thousand), and in the West (-2.7 percent to 367 thousand) but rose in the Northeast (65.5 percent to 230 thousand). Data for June was revised slightly higher to a rate of 1.599 million units from the previously reported 1.559 million units. source: U.S. Census Bureau

   • Östergren skriver:

    Enligt Bloomberg tv är köpkraften för amerikanska husköpare/ägare den sämsta sedan 1990. Högre räntor och relativt höga huspriser angavs som orsak.

   • GaStan skriver:

    ja det är ingen kul kombo…

 8. Erik skriver:

  Skulle du säga att kommande höjningen nu i september är inprisade i bankernas nuvarande listräntor? Vad tror du om priserna framgent, lugnar det sig nu en stund för rasa vidare ner i höst när räntor/inflation börjar ge riktig effekt?

  • GaStan skriver:

   Priser och räntekostnader är inte samma sak, även om de kanske har samma urmoder.

   Listränta är ganska ointressant. Snittränta är. Räntan på ett rörligt lån borde ligga ca 125 punkter högre än finansieringskostnaden, som enkelt uttryckt kan sägas vara styrräntan. Så givet en styrränta på 1,50 efter 75 höjning borde utmynna i en rörlig ränta på 2,75%. Där är vi inte riktigt ännu, så jag tror rörliga bolåneräntor kan ta ett skutt upp till på en höjning i september. Bundna räntor borde ligga cirka 50 punkter högre givet räntor internationellt.

   Vad gäller priserna så kommer de fortsätta ner en bra bit till om man ser till räntan på bostadsobligationen. Som trots att den vänt ner från höga nivåer fortfarande indikerar en ganska rejäl nedsida.

   Jag tror bostadspriserna kan fortsätta ner ett helt år till… tyvärr!

   Däremot tror jag räntekostnaderna toppar i slutet på året.

 9. Fredrik skriver:

  Hej GaStan,
  Tack för rapporten nyss, ska bli intressant vad Philly kommer in med. Jag har en fråga ang ”aktieriskpremie” nu nämner ovan i kommentarerna med att köra P/E tal emot räntan, är det 10åringen ”ränta” som du räknar på ? Har du någon länk eller tips så som man kan läsa på lite mer om detta. Var lite nytt för mig då jag använder PEG, PE och PS talen. Stor tack för updates!

  • GaStan skriver:

   Det är en smaksak vad man använder för riskfri ränta, jag har alltid använt 10yrs.

   Sen säger inte aktieriskpremien allt… dvs i Sverige kommer du fram till att den är synnerligen låg, då vår 10yrs är låg och PE talet lågt. Men förväntad vinsttillväxt är mycket lägre än ex USA. Så egentligen bör man justera för tillväxt. Dvs I USA med väntad vinsttillväxt på 10%, så är aktieriskpremie på 3,5% fair. Men i Sverige med lägre tillväxt krävs en högre premie.

 10. Woody skriver:

  Hej
  Tack för en bra blogg.
  Vad ser du för risker med alla subventioner mot elpriser och inflation som politiker talar om. Ifall de blir verklighet kan de då dämpa inflation och den kommer fortsätta på en högre nivå. Eller är åtgärderna för små i relation till ekonomin?

  • GaStan skriver:

   I det stora hela kommer de inte påverka ekonomin över tid. Skickar vi ut stöden ofinansierat så är det samma sak som att köra budgetunderskott i kristider vilket alla länder gjort i alla tider så det är inte så stor sak egentligen.

   Men sen kan man ifrågasätta utformningen. Den förra gynnade dom som gör av med mest. Inte dom som är sparsamma med sin elkonsumtion, eller dom som har mindre inkomster och större behov av stöd. DOCK är detta lätt att säga men svårt att utforma.

 11. Fredrik skriver:

  Hej! Noterade detta idag via telegram Reuters. ” USA-räntorna pekade också uppåt på fredagen, med tioårsräntan 12 punkter högre på 2,97 procent.
  Fed-chefen i Minneapolis, Neel Kashkari, sade på torsdagen att Fed måste få ned den ”mycket mycket” höga inflationen så snart som möjligt, även om det kan utlösa en recession, rapporterade Reuters.”

  • GaStan skriver:

   Tycker du att jag har varit otydlig på den punkten 😉

   • Fredrik skriver:

    Hej GaStan, nejdå, jag tycker din analys har varit rätt och inte otydlig alls. Men det ska bli en intressant vecka nu med Jackson Hole i veckan. Min fundering är nu, kan det bli så att FED går all’in och drar till ordentligt med handbromsen för att få ordning på detta kaos? Vad tror du?

   • GaStan skriver:

    Bra fråga… får jag killgissa så kan jag tänka mig att FED ändå slår an en hökig ton trots att de anser att 2,25% styrränta är en neutral nivå… vilket kanske skrämmer marknaden som då tänker att soft landing inte är möjlig utan sannolikheten för recession ökar, varpå räntorna vänder ner igen, efter att gått från 2,5 t 3,0% nu på sistone, vilket är räntemarknadens sätt att säga att det vankas sämre tider. Lite kontroversiellt att hökig FED ger fallande räntor… men jag tror inte det är omöjligt. Fortsatt stark dollar… vilket redan har börjat sen en vecka tillbaka.

    Tror då att det blir svårt för börserna att visa styrka när räntor faller och dollarn är stark.

    Jackson har alltså potential att bli anledning för korrektion…

    och den korrektionen kan bli rätt djup då de flesta ändå inser att steget in i baisse, och det senaste bara var ett björnrally, inte är så stort….

    att spekulera i att vi sett botten i juni och att marknaden nu ska trenda uppåt blir kämpigare….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.