Dagens skörd

Richmond Biz PMI kom in på -10 igår, lägsta sedan juni 2009. Not so good, men marknaden verkar strunta i det. Bad news is good news för då ökar chanserna till stimulus… SUCK! Idag har vi IFO, vilket inte borde vara någon kioskvältare med tanke på att vi både har gaft ZEW och Flash PMI Germany redan! MEn den borde vara lite halvdassig!

Vän av ordning. CreditSuisse baissade häromdagen. Det gäller alltså deras US Equity sida. Även deras räntesida baissar (tro fan när räntemarknaden länge indikerat sämre tider). Men deras Head of GLOBAL Equity, och en av mina favoriter, Mr Garthwait är fortsatt positiv. Ingen Recession här inte!

Det här med dåliga tider och dåliga vinster, och tvärtom, känner de flesta till. Många tror att det handlar om företagens förmåga att hantera kostnader på. Det är delvis sant men en stor del handlar om Operatinal Leverage. Dvs om Sales faller med 10%, så är det inte troligt att kostnader också gör det, och därför faller vinsten snabbare. Om vinsten faller snabbare än sales så krymper även marginalen. Vad jag menar är att så länge som SALES upprätthålls i företagen är chanserna goda att vi bibehåller vinsterna. Blir det däremot så pass dåliga tider att företagen inte orkar upprätthålla SALES så är det mer eller mindre bergssäkert att vi får både lägre marginaler, och vinster. Huvudfrågan kvarstår dock, hur blir konjunkturen framöver. Jag står envist kvar vid LTG…. den som lever får se!

Happy trading!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.