Dagens skörd

Oj vad alla vill att FED trollar fram en kanin på fredag. Det är farligt många som förväntar sig att NÅT kommer. Med tanke på att core inflation ligger på fullt bekväma nivåer och sysselsättningen senast var +100,000 och det allmänt kärva politiska klimatet för fortsatta stimulanser…. så tror jag FED snarare kommer göra en och annan besviken.

China Flash PMI kom inatt. 49,8 mot föreg 49,3. Siffran pekar på ca 13% tillväxt i Industrin och att landet, helt enligt konsensus, är i någon form av SOFT landing. Tycker det är lite gäsp faktiskt!

The European iTraxx Crossover Index leapt 43bps yesterday to 697bps. The move up of 100bps in three days takes the series out of the 200-600bp ”comfort zone” that pervaded outside the credit crunch period. CDS globally are also coming under some pressure. My concern är att trots att ECB köper bonds som gör att räntorna går ner i Spanien och Italien, så stiger iTraxx…. vilket är en misstroende förklaring mot det som händer if Europa. Vi har inte sett slutet på de Europeiska problemen, var så säker!

En hel del Flash PMIs från Euroområdet, Frankrike kom precis in något sämre, Tyskland något bättre.

Annars tycker jag det handlar om Amerikanska ekonomin. Som jag sa innna årets början. Den enskilt viktigaste komponenten i världsekonomin är amerikanska jobben. 150,000 nya jobb krävs för att vi ska kunna växa med 3% och därmed få en hygglig börs. Detta orkade man inte leva upp till och resutatet är därefter. ISM och lokala PMI index har varit starka under året i nivå med bolagsvinsterna. Närmaste året tycker jag det ska bli intressant att följ matchen (jobb+cons confidence VS. ISM+bolagsvinster)…. det krävs en hyggligt stark ekonomi för att fajten ska sluta börsvänligt. In the mean time håller vi koll på datan!

På kort sikt finns det utrymme för uppgång. JAg tänker på de olika SURPIRSE index som ser ut att bottnat från en låg nivå. Jag tänker även på EARNINGSREVISOIONS och REVISIONSBREADTH som ser ut att inte sjunka längre. Vad betyder detta. Jo att, att förväntningar på Makro och Earnings börjar komma ner efter en lång tids besvikelse. Detta ökar chanserna till positiva överraskningar (trots att siffrorna i absoluta tal kan vara dåliga) och det mina vänner kan få en semi kraschad börs att återhämta sig. Caset fungerar bara så länge som siffrorna kommer in hyggligt, får vi ISM på 44 och Non farm på +20,000 så kan vi hälsa hem!!

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.