Extremt viktig vecka!

Trots att många har tagit ledigt idag och inte kommmer in förrän på onsdag så stannar inte världen. tvärtom!

Viktig vecka med PMIs från hela världen samt sysselsättningsdata på fredag.

Med tanke på att börsen rent tekniskt är i ett ganska avgörande läge, då det pendlar mellan fortsatt korrektion, eller inte…. så kan veckans data få en avgörande beydelse.

Läste UBS tekniska brev som var bullish. Översatt på svenska börsen kan man tänka så här. Föregående topp på 1127 i mars var ingen bra topp ur teknisk synvinkel. Detta har jag lyft fram tidigare. Det faktum att vi bröt 1050 motståndet i januari gör att vi fick en signal om att nå gamla toppen på 1183. Tar man ut FIB50% nivån mellan 833 (botten i höstas) och en potentiell topp på 1183, så hamnar man på ca 1008. Vi nådde 1006 förra veckan, och alltså skulle rekylen vara klar, och nu väntar en sista rörelse mot 1183. Tittar man på vågorna sedan botten i sep 2011 så är det dags för en sista 5e rörselse upp mot 1183. Den här korrektionen är våg 4. Tittar man på tradingintervallet i chartet nedan så hade det alltså varit perfekt med en topp nån gång i månadsskiftet maj/juni.

Personligen ser jag det så här, kommer datan in i veckan på ett sätt som gör att vi bryter 1060 moståndet, så kan vi mycket väl få en resa mot gamla toppar. Då har UBS rätt. Eller kommer datan in på ett sätt som gör att det vänder här och vi får en sista rörelse nedåt, något som jag fortfarande tycker hade varit det tekniskt optimala. Vill även flagga för att vi mycket väl kan nå gapet på 1079, och sen vända ner… det funkar också! Siffrorna får visa vägen 🙂

Time will tell…

Om GaStan

Ga Stan bloggar här under rubriken "Kortsikt's blogg". GaStan är en medelålders gift man bosatt i Stockholm och verksam i finansbranschen.
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.